Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 19. hafta sona erdi: İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş’ı son dakikada yıktı

Süper Lig’in ilk devresi, dün (27 Aralık) akşam oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. İttifak Holding Konyaspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 90. dakikada Ahmed Hassan’ın attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve ligin ilk yarısını ikinci sırada noktaladı. Konya deplasmanından eli boş dönen Beşiktaş ise sezonun ilk yarısını lider Trabzonspor’un 16 puan arkasında tamamladı. 

Günün diğer maçında Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar, rakibini Mario Gavranovic (2) ve Mame Thiam’ın attığı goller ile 3-0 mağlup etmeyi başardı. 

İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş karşısında son dakikada güldü

Beşiktaş, Süper Lig’in 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor deplasmanına konuk oldu. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maç oldukça durağan bir tempoda oynandı. Maçın ilk net pozisyonuna ise Beşiktaş girdi. Ceza sahası içinde top ile buluşan Oğuzhan Özyakup, çektiği sert şutta kaleci Ibrahim Sehic’i geçemedi. Öte yandan iki takımın da gol pozisyonu üretmekte zorlandığı ilk yarı, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş, 60. dakikada mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Michy Batshuayi’nin şutunda Sehic gole izin vermedi. Kaleciden seken topu önünde bulan Rachid Ghezzal ise çektiği şutta üst direği geçemedi. Cezayirli yıldız, direkten dönen topu ise kafasıyla tamamlamak istedi fakat bu sefer de yan direğe takıldı. Müsabakanın son dakikaları ise nefesleri kesti. Her iki takım da risk almaya başladı. Karşılaşmanın tek golü ise 90. dakikada geldi. Nejc Skubic’in ortasında top ile buluşan Ahmed Hassan, nefis bir vuruşa imza atarak yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren isim oldu. 

Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek lider Trabzonspor ile puan farkını yediye indiren İttifak Holding Konyaspor, ilk devreyi ikinci sırada noktalamayı başardı. Konya deplasmanından eli boş dönen Beşiktaş ise sezonun ilk yarısını lider Trabzonspor’un 16 puan arkasında tamamladı.

Beşiktaş’ı 1-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez siyah-beyazlıları üst üste iki iç saha maçında mağlup etti. (OPTA)

İttifak Holding Konyaspor’un Beşiktaş galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’de 19. haftanın sonuçları:

Süper Lig’de ilk yarının puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.