Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Sözüm söz, mülakat belasını kaldıracağım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puan aldığı halde mülakatta düşük puan alarak tercih yapma hakları elinden alınan dört genç ile birlikte açıklamalarda bulundu. CHP Genel Merkezi’ndeki açıklamada Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, mülakat belasını kaldıracağım” derken ataması yapılamayan gençler de yaşadıklarını anlattı.

“İki gündür uyku uyuyamıyorum, kurum kurum geziyorum

“Dünden itibaren bu ülkenin evlatlarından bir feryat yükseliyor. Halkın bunu görmesini isterim” diyen Kılıçdaroğlu, kürsüyü gençlere bıraktı. Mülakat sonucu sınav puanının 56’ya düşürüldüğünü aktaran İngilizce öğretmeni Salihcan Büyükaydın şöyle konuştu: “KPSS’den 79,72 alarak İngilizce öğretmenliği alanında 303. oldum. Sözlü sınav sonucum 56’ya düşürüldü ve tercih dışı bırakıldım. İki gündür uyku uyuyamıyorum. Kurum kurum geziyorum, çalmadık kapı bırakmadık. Hakkımızın geri verilmesini umuyorum.”

“Mülakattaki hocalarım beni tebriklerle uğurlamasına rağmen 55 aldım”

KPSS sonucunda lise matematiği alanında Türkiye 68.’si olan Fuat Korkmaz ile yaşadıklarını şöyle ifade anlattı: “Lise matematikte Türkiye 68.’si oldum. Günlerimi ailemden feragat ederek geçirerek bu başarıyı elde ettim. Sözlü mülakatım da çok iyi geçmesine ve mülakattaki hocalarım beni tebriklerle uğurlamasına rağmen 55 aldım.”

“Neden elendiğimi bilmiyorum ve bunu öğrenmek istiyorum”

149 kişilik kontenjan ayrılan felsefe alanında ilk 100’e giren Hatice Ulubay, “Puanım 87’ydi. Bu benim ikinci mülakatım. Neden elendiğimi bilmiyorum ve bunu öğrenmek istiyorum” dedi.

“Kontenjana dahilim ama atanamıyorum”

Özel eğitim öğretmeni Ahmet Yılmaz ise “Babam beni okutmak için yıllarca emek verdi ve bel fıtığı oldu. Şu an kontenjana dahilim ama atanamıyorum” diye konuştu.

“Yetkililere ve bakan beye sabahtan beri ulaşamıyoruz”

Ataması yapılmayan öğretmenlerin ardından tekrar konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Onlara özür borcumuz var. Yetkililere ve bakan beye sabahtan beri ulaşamıyoruz. Dün akşam Sare adlı kızımız ile de görüştüm. ‘Çok üzgünüm, keşke bu puanı almasaydın’ dedim. En azından bir gerekçesi olurdu. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olur mu?” ifadelerini kullandı.

“Sözüm söz, mülakat belasını kaldıracağım”

Gençlere her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını da vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu evlatlarımızın haklarını korumak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz. Sarayın şürekaları da bunu çok iyi bilsin. Bu mülakat belasını kaldıracağım. Sözüm söz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.