Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo’nun Hindistan’da açılan heykeli tartışmalara yol açtı

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun Hindistan’da açılan yeni heykeli, görüş ayrılıklarına neden oldu. Hindistan’ın batı kıyısında yer alan Goa eyaletinin sakinleri, bölgelerinin Portekiz’den bağımsızlığını kazanmasının 60. yıl dönümü sırasında bu heykelin açılmasını hakaret olarak nitelendiriyor.

Cristiano Ronaldo’nun heykeli Hindistan’da tartışma konusu oldu

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun Hindistan’da açılan yeni heykeli, görüş ayrılıklarına neden oldu. İktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP), futbolun son derece popüler olduğu Hindistan’ın Goa eyaletinin Panaji bölgesinde Cristiano Ronaldo heykelinin açılışını yaptı. Gençlere futbolu sevdirmek ve bölgedeki futbola olan ilgiyi daha da artırmayı amaçlayan iktidar partisi, heykel açılışında yoğun protestoya maruz kaldı. Eyalette yaşayan bazı kişiler, Goa’nın Portekiz’den bağımsızlığını kazanmasının 60. yıl dönümü sırasında Cristiano Ronaldo’nun heykelinin açılmasını hakaret olarak nitelendirdi. Times of India gazetesinin haberine göre, üç senedir yapımı süren ve ağırlığı 410 kilogramı bulan heykelin açılışında protesto amaçlı siyah bayrak sallandı.

Protestocu Guru Shirodkar, Hindistan merkezli haber ajansı IANS’a verdiği demeçte ”Bu yıl Portekizli bir futbolcunun heykelini dikmek saygısızlıktır. Bunu kınıyoruz. Goa’da hakarete uğrayan çok sayıda özgürlük savaşçısı var” şeklinde konuşarak sitem etti. Öte yandan Portekizli yıldızın yeni açılan heykelini protesto eden bir kişi, ”Ronaldo’nun heykelinin dikildiğini duymak beni hayal kırıklığına uğrattı. Samir Naik ve Bruno Coutinho gibi kendi efsaneleriniz ile gurur duymayı öğrenin” dedi. Protestocular, Goa’nın yetiştirdiği futbolcuların onurlandırılmasına öncelik verilmesini talep ediyor. Eski bir Portekiz kolonisi olan Goa, 60 yıl önce bağımsızlığını kazanmıştı.

Kaynak: BBC, Yahoo

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler