Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de 3 milyon dolar nafaka istenen babaya 8 bin yıl ülkeden çıkış yasağı

İsrail’de yaşayan Avustralya vatandaşı Noam Huppert’ın 3 milyon dolardan fazla nafaka ödemesine karar verildi. Mahkeme ayrıca Huppert’e ödeme tamamlanana kadar yurtdışı yasağı getirdi. Bu karara göre, bir ilaç şirketinde kimyager olarak çalışan 44 yaşındaki Huppert, 3 milyon dolarlık nafakanın tamamını ödemediği takdirde 31 Aralık 9999 tarihine kadar İsrail’den çıkamayacak.

İsrail’de yaşayan Avustralya vatandaşı Noam Huppert’in, 3 milyon dolardan fazla nafaka ödemesine karar verildi. Mahkeme, Huppert’in nafaka borcunu ödemediği takdirde 8 bin yıl boyunca, yani, 31 Aralık 9999 tarihine kadar İsrail’den çıkmasını yasakladı. Yurtdışı yasağına, tatil günlerinin ve iş seyahatlerinin de dahil olduğu belirtildi.

9999 yılı dijital sisteme işlenebilen en geç tarih olduğu için keyfi olarak belirlenmiş olabilir

Mahkeme Huppert’in, 18 yaşına gelene kadar iki çocuğunun her biri için ayda 5 bin İsrail şekeli (yaklaşık bin 600 dolar) ödemesine karar verdi. Öte yandan, Huppert’in İsrail’den çıkış yasağının son tarihi olan 9999 yılının dijital sisteme işlenebilen en uzak tarih olduğu için keyfi olarak verildiği düşünülüyor. 

Noam Huppert

“İsrail ‘adalet’ sistemi bizi zulme uğrattı”

Huppert, çocuklarına daha yakın olmak için 2011’de İsrail’e taşınmıştı. News.com.au‘ya verdiği demeçte Huppert, “Mahkeme kararının verildiği 2013’ten beri İsrail’de mahsur durumdayım” dedi. Huppert, “İsrail ‘adalet’ sistemi tarafından sadece İsrailli kadınlarla evli oldukları için zulme uğrayan” birçok yabancı uyrukludan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Belgesele konu olmuştu

İsrail’de boşanma davalarında karar verilen yüksek nafaka bedelleri ‘Çıkış Yok’ (No Exit Order) isimli belgeselde de işlenmiş, belgeselde İsrail’deki mahkemelerin babaların ödeme gücünü dikkate almadan ağır kararlar aldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.