Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanzanya’daki 1.9 milyar dolarlık demiryolu ihalesini Türkiye’den Yapı Merkezi firması kazandı

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya, 368 kilometre ile bölgenin en hızlı tren hattı olması planlanan demiryolunun yapımı için Türkiye merkezli inşaat firması Yapı Merkezi ile anlaştı. Anlaşmanın 1.9 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Reuters haber ajansının haberine göre, Tanzanya’nın komşu ülkeler ile ticareti artırmak için inşa ettiği bin 219 kilometrelik bir hattın üçüncü fazını Yapı Merkezi üstlendi. Tanzanya Demiryolları (TRC) Genel Müdürü Masanja Kadogosa, tren hattının üçüncü bölümünün Makutupora ile Tabora arasını bağlayacağını söyledi.

Samia Suluhu Hassan

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan televizyondan yayınlanan törende, Tanzanya’nın projeyi finanse etmek için borç alacağını belirti. Hassan, “Dostça imkânları ve kredi almanın en iyi yolunu bulacağız. Bu parayı harçlardan ya da vergilerden almayacağız” dedi.

Sanayileşmeye yönelik adımlar atan Doğu Afrika ülkesinde mega altyapı projeleri uygulanıyor. Bu projelerden biri de, UNESCO Dünya Mirası alanında inşa edilen tartışmalı 2 bin 115 megavatlık hidroelektrik barajı projesiydi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.