Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı başladı: Altaş Denizlispor, kalecisi Abdülkadir Sünger liderliğinde Galatasaray’ı eledi

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı, dün (28 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Trabzonspor, sahasında konuk ettiği TFF 1. Lig ekibi Boluspor’u Fode Koita’nın golü ile 1-0 yenerek üst tura yükseldi. Galatasaray ise bir diğer TFF 1. Lig ekibi Altaş Denizlispor karşısında büyük bir hezimet yaşadı. Normal süresi ve uzatma devreleri 3-3 sona eren karşılaşmanın galibini penaltı vuruşları belirledi. Altaş Denizlispor, kalecisi Abdülkadir Sünger’in harikalar yarattığı karşılamanın penaltı vuruşlarında Galatasaray’ı 6-5 geçerek son 16 turuna yükselmeyi başardı. 

Trabzonspor ve Altaş Denizlispor’un yanı sıra Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor ve Fraport-TAV Antalyaspor, son 16 turuna yükselen diğer ekipler oldu. 

Trabzonspor, tek gol ile turladı

Süper Lig’in lideri Trabzonspor, TFF 1. Lig’de zor günler geçiren Beypiliç Boluspor ile sahasında kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona erdi. İkinci yarının hemen başında sahneye çıkan Fode Koita ise Trabzonspor’a galibiyeti getiren isim oldu. 

Beypiliç Boluspor’u 1-0 mağlup eden Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turuna yükseldi. 

Trabzonspor’u son 16 turuna taşıyan Fode Koita’nın attığı gol:

Abdülkadir Sünger, Altaş Denizlispor’u son 16 turuna taşıdı

Ligde zirve yarışının oldukça uzağında kalan Galatasaray, TFF 1. Lig’de küme düşme hattında yer alan Altaş Denizlispor ile karşı karşıya geldi. NEF Stadyumu’nda oynanan müsabaka nefesleri kesti. 9. dakikada İlhan Depe’nin golü ile yenik duruma düşen Galatasaray, beraberlik golünü ise 29. dakikada Alpaslan Öztürk’ün ayağından buldu. Ancak Altaş Denizlispor, 38. dakikada Brahim Darri’nin şık golü ile ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. 

Soyunma odasına geride giden Galatasaray, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Sarı-kırmızılılar, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed’in 49 ve 50. dakikalarda attığı goller ile öne geçti. Ancak Galatasaray, karşılaşmanın kalan dakikalarında aradaki farkı ikiye çıkaracak golü bir türlü bulmayı başaramadı. Galatasaray’da Alpaslan Öztürk, 90+6. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kalırken oyuna ortak olan Altaş Denizlispor, 90+8. dakikada Victor Nelsson’un kendi kalesine attığı gol ile karşılaşmayı uzatma dakikalarına taşıdı.

Uzatma devrelerini 10 kişi oynayan Galatasaray, Altaş Denizlispor karşısında aradığı golü bulamadı ve penaltı atışlarına geçildi. Maç boyunca mükemmel bir performans ortaya koyan Altaş Denizlispor’un 21 yaşındaki kalecisi Abdülkadir Sünger, penaltı atışlarında Oğulcan Çağlayan’ın şutunu kurtararak takımını son 16 turuna taşıdı. Genç kaleci, penaltı atışlarında bir penaltıyı da gole çevirdi. 

Altaş Denizlispor’a penaltı atışları sonucu 6-5’lik skor ile boyun eğen Galatasaray, böylelikle Ziraat Türkiye Kupası’na veda etmiş oldu. 

Galatasaray-Altaş Denizlispor karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/aspor/status/1475949054576185346?s=20

120 dakikada 18 kurtarışa imza atan, penaltı atışlarında Oğulcan Çağlayan’a izin vermeyen ve bir de penaltı golü kaydeden Abdükadir Sünger, maçın yıldızı olmayı başardı. 

Trabzonspor ve Altaş Denizlispor’un yanı sıra Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor ve Fraport-TAV Antalyaspor, son 16 turuna yükselen diğer ekipler oldu. 

Kasımpaşa 2-2 Kocaeli (Uzatmalar: 5-3)

Atakaş Hatayspor 1-0 -Menemen

Fraport-TAV Antalyaspor 2-1 GZT Giresunspor

Trabzonspor 1-0 Beypiliç Boluspor

Galatasaray 3-3 Altaş Denizlispor (Penaltılar: 5-6)

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur aşamasında oynanacak karşılaşmalar:

29 Aralık Çarşamba

13.00: Aytemiz Alanyaspor-Mardin 1969

15.00: VavaCars Fatih Karagümrük-Bodrumspor

17.00: Adana Demirspor-Ankaraspor

18.30: Göztepe-Samsunspor

21.00: Fenerbahçe-Afjet Afyon

31 Aralık Perşembe

13.00: Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Bandırmaspor

15.00: İttifak Holding Konyaspor-Ümraniyespor

17.00: Demir Grup Sivasspor-Ankaragücü

18.30: Gaziantep FK-Bursaspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.