Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Hayvanat Bahçesi’nin sakinleri satılmayan Noel ağaçlarıyla ziyafet çekti

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tiergarten Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan hayvanlar yeni yılı, satılmayan Noel ağaçlarından oluşan menüyle karşıladı.

Tiergarten Hayvanat Bahçesi’nin yılbaşı menüsünde Noel’de elde kalan köknar ağaçları vardı. Bu uygulama ile atıkları en aza indirmeyi ve salgından finansal açıdan etkilenen hayvanat bahçesinin bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Zoo Tiergarten Sözcüsü Philine Hachmeister, bu ilginç menüyü “Oyuncak ve tatil atıştırmalıkları bir arada” diyerek tanımladı. Sofralarında ender gördükleri bu ağaçlar, hayvanlar için tatlılara eşdeğer uçucu yağlar ve taze iğneler içeriyor.

Ağaçları kemiren bir bizon.
Sibirya dağ keçileri de ağaçların tadına baktı.
Asya filinin sırtında bir ağaç vardı.
Rengeyiği boynuzlarıyla ağaçlarla oynadı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.