Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den Devlet Bahçeli’ye İmamoğlu yanıtı: “Elinizden geleni ardınıza koymayın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan teftişle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki “Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur” sözlerine CHP’den yanıt geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Elinizden geleni ardınıza koymayın. Bizim arkamızda milletimiz var, milletin iradesi var” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Eğer cesaretiniz varsa, hemen hakeme gidelim. Demokrasilerde hakem, millettir. Cesaretiniz varsa, bütün seçimleri yenileyebilirsiniz” diye konuştu.

Bahçeli, İmamoğlu’nu hedef aldı: “Suçluysa elbette görevinden alınmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye yönelik başlatılan teftişle ilgili Bahçeli, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili iddialar vahimdir. İçişleri Bakanımız kararlı konuşmaktadır. Dağdaki terörün kökünü kazıma iradesinde olanların kamu kurumlarına ve belediyelere sızan terörle bağlantısı olanlara seyirci kalması düşünülemez. Terör örgütleriyle iltisaklı olanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ne işi vardır? Bunlara göz yuman, bunların işe alınmasına onay veren suç işlemiş sayılmayacak mıdır? değerlendirmesinde bulundu.

“Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Bahçeli,  “Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur” dedi.

CHP’li Torun’dan Bahçeli’ye yanıt: “Bahçeli, iktidarın ağzındaki baklayı çıkarmış”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Bahçeli’ye Twitter’dan şöyle yanıt verdi:

“‘Nerede kaldı?’ dediğimiz Bahçeli, iktidarın ağzındaki baklayı çıkarmış. Bahçeli, kayyum hayali kurmadan önce İstanbul’da kaybettiği mitilini bulsun. Millete ihanet etmeyi iyi bilirsiniz. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Bizim arkamızda milletimiz var, milletin iradesi var.”

CHP’li Özel: “Cesaretiniz varsa bütün seçimleri yenileyebilirsiniz”

CHP’den Bahçeli’ye bir tepki de Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. TBMM’de açıklamada bulunan Özel, Bahçeli ve Erdoğan’ın İstanbul seçimlerinin sonuçlarını hazmedemediğini belirterek, “İstanbullular, ‘Osmanlı tokadı atacağız’ diyen Cumhur İttifakı’na bir demokrasi tokadı attı. Şimdi bunu unutmuş görünüyorlar. Fahrettin Koca’ya söyleyelim, yakında seçmen hatırlatma dozunu bir kez daha yapacak, Cumhur İttifakı’na. Din Alimleri ile Yardımlaşma Derneği diye bir dernek var. Bu dernek ile ilgili bir iddianame kabul edildi. İdianameye baktığınızda, temel iddiaların başında, ‘Bunlar çözüm sürecini desteklediler.’ Eğer bir hesap verilecekse, Mahir Ünal’dan, Hakan Fidan’dan soralım hesabı. ‘Beş tane gassal var, bu derneğin üyesi İBB’de çalışıyor’ diyorlar. Devlet Bahçeli’nin ifadelerine baktığınızda, yok görevden alınmalıymış, yok yerine yenisi seçilmeliymiş. Eğer cesaretiniz varsa, hemen hakeme gidelim. Demokrasilerde hakem, millettir. Cesaretiniz varsa, bütün seçimleri yenileyebilirsiniz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.