Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli futbolcuların dövme yaptırmaları yasaklandı

Çin Halk Cumhuriyeti, yeni bir yasak ile futbol kamuoyunun gündemine geldi. Yetkililer, Çinli futbolcuların dövme yaptırmalarını yasakladı.

Çinli futbolculara dövme yasağı

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti, vatandaşlarının özgürlüklerine sınırlama getirmeye devam ediyor. Reuters haber ajansının aktardığına göre yetkililer, Çinli futbolcuların dövme yaptırmalarını yasakladı. Milli takımda forma giyen futbolculara ise yeni dövme yaptırmamaları yönünde talimat verildi.

Spor Genel İdaresi (GAS), ”Futbolcuların kimliklerini güçlendirmek için öneriler” başlıklı açıklamasında Çin Futbol Federasyonu’nun milli takım oyuncuları için disiplin gerekliliklerini belirleyeceğinin altını çizdi. Çinli futbolcuların dövme yasağı ile birlikte toplum için örnek vatandaşlar haline geleceğini belirten yetkililer, geçmişte dövme yaptırmış futbolculara dövmelerini sildirmelerini tavsiye etti. Halihazırda dövmeleri bulunan ve dövmelerini sildirmeye yanaşmayan futbolculardan ise antrenman ve maçlarda dövmelerinin üstünü kapatmaları istendi.

Çin Futbol Federasyonu, en acımasız yasaklamayı ise 20 yaş altı futbolculara getirdi. Federasyon, bu yaş kategorisindeki futbolcuların vücutlarında dövme bulunması halinde kesinlikle milli takıma seçilmeyeceklerini açıkladı. Pekin hükümeti, dövmenin yasaklanması ile milli takımın daha savaşçı bir kimliğe bürüneceğini düşünüyor. 

Çin Milli Takımı, 2002’den bu yana FIFA Dünya Kupası’na katılmayı başaramadı. 

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.