Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dart sporcusu Gerwyn Price, çeyrek finale yükseldiği Dünya Dart Şampiyonası’nın koronavirüs sebebiyle ertelenmesini istedi

Şampiyon dart sporcusu “Buz Adam” lakaplı Gerwyn Price, çeyrek finale yükseldiği PDC Dünya Dart Şampiyonası’nın artan koronavirüs vakaları sebebiyle ertelenmesini talep etti.

Dünya Dart Şampiyonası’na koronavirüs gölgesi

Üç dünya şampiyonluğu bulunan Michael van Gerwen (sağda) koronavirüs testi pozitif çıkınca turnuvaya veda etti.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Alexandra Park’ta düzenlenen PDC Dünya Dart Şampiyonası, artan koronavirüs vakaları ile boğuşuyor. Omicron varyantının İngiltere’deki yayılımı, günden güne artıyor. Bu durum, diğer spor organizasyonları gibi Dünya Dart Şampiyonası da derinden etkiledi. Koronavirüs testi pozitif çıktığı için turnuvadan çekilmek zorunda kalan Michael van Gerwen ve Vincent van der Voort’a eklenen son isim, Dave Chisnall oldu. Son 32 turunda Luke Humphries ile karşı karşıya gelecek Chisnall, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Dünya Dart Şampiyonası’na veda etti. Üç dünya şampiyonluğu bulunan Van Gerwen, turnuvadan çekilmek zorunda kaldığı için kızgın olduğunu söyledi ve yetkililerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti. 

Gerwyn Price, Dünya Dart Şampiyonası’nın ertelenmesini istedi

Gerwyn Price

Şampiyon dart sporcusu ve Alexandra Park’ta düzenlenen PDC Dünya Dart Şampiyonası’nın favorilerinden Gerwyn Price, turnuvanın üstüne çöken koronavirüs gölgesine sessiz kalmadı. Price, çeyrek finale yükseldiği Dünya Dart Şampiyonası’nın artan koronavirüs vakaları sebebiyle ertelenmesini talep etti. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Turnuvanın ertelenmesi gerekiyor” yazan Galli dart sporcusu, paylaşımının devamında ”Ben de onların pozisyonunda olabilirdim. Bu yüzden çekilmek zorunda kalan sporcular gibi hissediyorum. Dünya Dart Şampiyonası’nı ertelemek belki en iyi seçenek değil ama ben bu fikirdeyim” dedi. 15 Aralık Salı günü başlayan ve en iyi 96 oyuncunun kupayı kaldırmak için yarıştığı PDC Dünya Dart Şampiyonası, 3 Ocak Pazartesi gününe dek sürecek.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.