Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonomik güven endeksi son yedi ayın en düşük seviyesinde: 97,6

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı verilerine göre ekonomik güven endeksi, geçen kasım ayına oranla yüzde 1,8 azalarak 97,6 seviyesine geriledi. Bu değer, son yedi ayın en düşük seviyesi.

Kasım ayından bu yana Türk Lirası’nda (TL) yaşanan değer kaybı ve döviz dalgalanmaları sonucu aralıkta ekonomiye olan güven yüzde 1,8 azalarak yedi ayın en düşük seviyesine geldi.

Tüketici güven endeksinde büyük düşüş

Tüketici güven endeksi de aralık ayında, bir önceki aya göre yüzde 3,1 düşerek 68,9 seviyesine geriledi. TÜİK’in açıkladığı rapordaki diğer detaylar şöyle:

Reel kesim güven endeksi yüzde 1,7 oranında azalarak 110,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5 oranında azalarak 118,8 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,4 oranında azalarak 121,5 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,9 oranında azalarak 90,0 değerini aldı.”

Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.