Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: “İBB’ye kayyum atanması çılgınlık olur”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Medyascope yayınında İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne “terör” teftişi başlatmasını değerlendirdi. HDP’li belediyelere yönelik kayyum atamalarını hatırlatan Beştaş, “Delil olmadan kendilerince delil yarattılar. Bana göre bu bir seçim çalışmasıdır. Daha ileriye gidip kayyum atanması çılgınlık olur. Böyle bir şey yaparlarsa 800 binden fazla oy ile kaybettikleri İstanbul’da halktan daha büyük bir darbe alırlar. Çünkü seçim ile alamadıklarını kayyum atayarak gaspediyorlar. Kamuda adli sicil kayıtları temiz olan insanlara, GBT kayıtlarına göre, ‘iltisaklı’ diyorlarsa önce kendileri aynaya baksın. Aynaya baktıklarında kimin örgüt üyeleri ile iltisaklı olduğunu görürler” dedi.

“Her geçen gün kaybeden iktidar, seçimden kaçıyor”

HDP’nin erken seçim önergesi ile ilgili muhalefet partilerine ziyaretlerini de değerlendiren Beştaş, ziyaretlerin çok olumlu bir havada geçtiğini, toplumun yaşananlar karşısında muhalefetten dik bir duruş beklediğini söyledi. Beştaş, “Bu yaşanan ekonomik buhran konusunda muhalefetin birlikte bir rol üstlenmesi gerekir. Biz, yasal olarak her partinin verebileceği önergenin ortak olmasını istiyoruz. Çünkü her geçen gün kaybeden iktidar, seçimden kaçıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK ve MEB’e alınmaması: “Halk bunun hesabını soracak”

Beştaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önce Türkiye İstatistik Kurumu’na, dün (30 Aralık) de Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmamasını ise şöyle değerlendirdi: “Bu sistemle parlamentonun denetim görevi ortadan kaldırıldı, önergelere yanıt bile verilmiyor. Önce TÜİK ve şimdi de MEB’de yaşanan tablo tek kelime ile çok vahimdir. Halk iradesini temsil eden bir parti ve liderini nasıl kuruma alamazsınız? Orası babanızın malı değildir. Hesap vermekten kaçınıyorlar ama kaçamazlar. Halk bunun hesabını soracaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.