Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kur korumalı hesap için artık özel kur belirlenmeyecek

Döviz ve altın hesaplarından Türk Lirası (TL) mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümde, her gün Merkez Bankası tarafından saat 11.00’de kur belirlenmesi uygulaması kaldırıldı. Tebliğde yeni uygulamanın detaylarına ilişkin bilgi yer almadı. Dönüşüm kurunun Merkez Bankası tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edileceği bildirildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü (30 Aralık) sayısında yayımlanan konuya ilişkin değişiklikleri içeren iki ayrı Merkez Bankası tebliğine göre, söz konusu uygulama vade sonu döviz kuru belirlenmesinde de geçerli olacak.

Karşılanmayan kısım için Merkez Bankası tarafından ödeme yapılmayacak.

Tebliğle, TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğin 4. maddesine eklenen ibareye göre, katılma hesabına sağlanacak getiri, Merkez Bankası’nın katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptığı bir hafta vadeli geri satım vaadi ile alım işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki fark, katılım bankacılığı esasları çerçevesinde katılım bankasınca karşılanabilecek.

Önceki hafta yayımlanan tebliğe göre, kur farkı hesaplamaları için Merkez Bankası, her gün saat 11.00’de döviz alış kuru yayımlayacağını duyurmuştu.

Merkez Bankası, o tarihten bu yana her gün saat 11.00’de kur korumalı TL mevduatı için baz alınacak yeni kur ve altın seviyelerini açıklıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.