Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’tan iki yıl sonra ilk fotoğraf

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın iki yıl sonraki ilk fotoğrafı eşi Başak Demirtaş tarafından paylaşıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl sonra yapılabilen açık görüşün ardından sosyal medyadan açıklamada bulanan Başak Demirtaş, “Herkes için özgürlük ve adalet dolu bir yıl olsun. Selahattin ve arkadaşları, tam 5 yıl 1 ay 27 gündür siyasi rehine olarak hapisteler. Rehineliklerinin son bulacağı, iyi bir yıl diliyorum” dedi. Selahattin Demirtaş ise sosyal medyadan paylaştığı yeni yıl mesajında “Hepimize zulümsüz, zamsız, soygunsuz ve AKP’siz bir yıl diliyorum. Zaten öyle bir yıl, doğal olarak iyi bir yıl oluyor. O halde, iyi yıllar” diye yazdı.

Koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerinde açık görüşler 14 Mart 2020’de kısıtlandı. Kısıtlamalar 1 Aralık 2021’de kaldırıldı. Başak Demirtaş, yeni yıl öncesi eşi Selahattin Demirtaş ile Edirne Cezaevi’nde açık görüş yaptı.

Selahattin Demirtaş’ın iki yıl aradan sonra çekilen bir fotoğrafını paylaşan Başak Demirtaş, “Herkes için özgürlük ve adalet dolu bir yıl olsun. Selahattin ve arkadaşları, tam 5 yıl 1 ay 27 gündür siyasi rehine olarak hapisteler. Rehineliklerinin son bulacağı, iyi bir yıl diliyorum. Bu da iki yıl aradan sonra, yarım saatlik açık görüşten bir hatıra…” notunu düştü.

Demirtaş’tan yeni yıl mesajı: “Hepimize zulümsüz, zamsız, soygunsuz ve AKP’siz bir yıl diliyorum”

Selahattin Demirtaş da sosyal medya hesabından bir yeni yıl mesajı paylaştı.

Demirtaş, “Lafı hiç dolandırmayayım. Hepimize zulümsüz, zamsız, soygunsuz ve AKP’siz bir yıl diliyorum. Zaten öyle bir yıl, doğal olarak iyi bir yıl oluyor. O halde, iyi yıllar. Sersala we pîroz be. Sersereyê şima bimbarek bo” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.