Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı sona erdi: Beşiktaş, Altay engelini tek gol ile geçti

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı, dün (30 Aralık) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Altay’ı Atiba Hutchinson’ın attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve adını üst tura yazdırmayı başardı. 

Öte yandan dün oynanan karşılaşmalar ile birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turuna yükselen ekipler de belli oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Altaş Denizlispor, Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, Fraport-TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Göztepe, Bandırmaspor, Yukatel Kayserispor, İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor ve Gaziantep FK, rakiplerini eleyerek son 16 turuna yükselmeyi başardılar. 

Beşiktaş, tek gol ile turladı

Süper Lig’de zirve yarışından oldukça uzak kalan Beşiktaş, Mustafa Denizli yönetiminde kötü bir dönemden geçen Altay’ı konuk etti. Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı müsabakada tempo düşüktü. Karşılaşmanın ilk yarısı ise golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Beşiktaş, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü eline aldı ve 61. dakikada öne geçmeyi başardı. Josef de Souza’nın şutunda kaleci Cihan Topaloğlu’ndan seken topu tamamlayan Atiba Hutchinson, kaydettiği gol ile takımına galibiyeti getiren isim oldu. Altay’ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş, adına son 16 turuna yazdırdı. Mustafa Denizli’nin ekibi ise Ziraat Türkiye Kupası’na 5. Tur’da veda etti. 

Beşiktaş-Altay karşılaşmasının özet görüntüleri:

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Altaş Denizlispor, Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, Fraport-TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Göztepe, Bandırmaspor, Yukatel Kayserispor, İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor ve Gaziantep FK, rakiplerini eleyerek son 16 turuna yükselmeyi başardılar. 

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu maçları, çekilecek kuranın ardından 8-9-10 Şubat 2022 tarihlerinde oynanacak. Türkiye Kupası’nda final heyecanı ise 26 Mayıs 2022 tarihinde yaşanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nın 5. Tur aşamasında alınan skorlar:

Kasımpaşa 2-2 Kocaelispor (Uzatmalar: 5-3)

Atakaş Hatayspor 1-0 -Menemen

Fraport-TAV Antalyaspor 2-1 GZT Giresunspor

Trabzonspor 1-0 Beypiliç Boluspor

Galatasaray 3-3 Altaş Denizlispor (Penaltılar: 5-6)

Aytemiz Alanyaspor 5-0 Mardin 1969

VavaCars Fatih Karagümrük 4-0 Bodrumspor

Adana Demirspor 3-2 Ankaraspor

Göztepe 1-0 Samsunspor

Fenerbahçe 0-0 Afjet Afyonspor (Uzatmalar: 2-0)

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 2-3 Bandırmaspor

İttifak Holding Konyaspor 2-0 Ümraniyespor

Yukatel Kayserispor 4-0 68 Aksarayspor

Demir Grup Sivasspor 2-1 MKE Ankaragücü

Gaziantep FK 1-1 Bursaspor (Penaltılar: 5-4)

Beşiktaş 1-0 Altay

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.