Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “yabancı” tarifesine mahkeme “dur” dedi

Bolu İdare Mahkemesi, Bolu Belediye Meclisi’nin yabancılar için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesine ve nikah ücretinin 100 bin liraya çıkarılmasına yönelik kararlarının yürütmesini durdurdu.

Bolu’da yabancılar için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin liraya çıkarılmasına yönelik uygulamayla ilgili, mahkemeden karar çıktı.

Bolu İdare Mahkemesi, uygulamaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan‘ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile nikah ücretlerinin arttırılması konusundaki teklifi belediye meclisinde kabul edilmişti.

Özcan, “Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız mı oldular? Eğer oldularsa Şam’da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikah ücretleri de Şam’da ucuz” diyerek kendisini savunmuştu.

Özcan, göreve geldikten sonra yabancılara ayni ve nakdi yardımları kesmiş, belediye hizmetlerine de yaklaşık 10 kat zam yapmıştı.

Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” suçundan soruşturma açılmıştı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.