Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın Kaleleri – Of: “Dolar faiz indirildiği için artıyor fakat faiz tamamen kaldırılmalı”

Medyascope, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 83’lik oy oranına ulaştığı Trabzon’un Of ilçesinde seçmenin nabzını tuttu. Karadeniz’in muhafazakâr ilçelerinden biri olarak bilinen Of’ta vatandaşlar, ekonomide sorunlar olduğu konusunda görüş birliği içinde olsalar da bu durumun siyasi tercihlerine etkisi değişkenlik gösteriyor.  

Kamera: Alp Selim  

Kurgu: Ali Macit 

“Paramız yoktu küçük şişe yağ aldım, büyük un alacaktım küçüğünü aldım”

Trabzon’un Of ilçesinde konuştuğumuz bir kadın ekonominin durumu, “Paramız yoktu küçük şişe (yağ) aldım, büyük un alacaktım küçüğünü aldım. Daha ne yapacağım?” sözleriyle değerlendirdi. Ekonomideki sorunlar için ise “Onu ben bilmem, Allah bilir. Siyaseti çok takip etmiyorum” dedi.

Tüm dünyada sıkıntılar olduğu için ülkemizde de sıkıntılar var”  

İki esnaf ise ekonomik sorunların küresel salgından kaynaklandığını savunarak, “Tüm dünyada sıkıntılar olduğu için ülkemizde de normal olarak sıkıntılar oluşabiliyor” derken gelecekten umutlu olduklarını belirtti.  

“Faizlerin tamamen kaldırılması gerekiyor” 

Giyim mağazası olan başka bir esnaf ise işlerinin kötü olduğunu, faiz indiriminin dolar kuruna etkisinin ekonomik sorunlara yol açtığını söyledi. Esnaf, “Faizlerin tamamen kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Bir test kitabı bile alamıyoruz”  

Of sahilinde yürüyüş yapan bir öğrenci, ekonominin çok kötü durumda olduğundan şikayet ederek artan eğitim masraflarından bahsetti: “Bir test kitabı bile alamıyoruz. Bizden başarılı olmamız isteniyor fakat bunun için test çözmemiz gerek.” 

“Devlet, bakkal gibi idare edilmeye çalışılıyor” 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomi modeli ile ilgili “Siz maaşınızı kaybedersiniz, ben her şeyimi kaybederim” sözlerine tepki gösteren bir emekli ise ülkedeki ekonomi yönetiminin yaz-boz tahtası gibi olduğu ve devletin bakkal gibi idare edilmeye çalışıldığı eleştirilerinde bulundu.  

İYİ Parti Of İlçe Başkanı Karamustafaoğlu: “Asgari ücret artışı Of’ta işsizliği artıracak” 

İYİ Parti Of İlçe Başkanı Avni Karamustafaoğlu, Of’ta bugünkü siyasi atmosferin iki yıl öncesine göre farklı olduğunu ve vatandaşların alım gücündeki düşüşün tercihlerine yansıdığını belirtti. Karamustafaoğlu ayrıca, ilçede birçok işverenin yeni asgari ücret zammını karşılayamayacağını ve bunun Of’taki işsizliği daha da artıracağını söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.