Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ilk üç ayda 128 milyar lira borçlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022’nin ilk üç ayındaki borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, 2022’nin Ocak-Mart döneminde 128 milyar Türk Lirası (TL) borçlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı rapora göre ocak, şubat ve mart aylarında 137,3 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 128 milyar liralık iç borçlanmaya gidilecek.

Raporda şu detaylar yer aldı:

“Ocak ayında toplam 49,2 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 45,8 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

Şubat ayında toplam 60,4 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 49 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

Mart ayında toplam 27,7 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 33,2 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.