Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde ev emekçisi kadınlarla bir araya geldi. Hane ekonomisini konuşmak üzere ev emekçisi kadınlarla buluşan Kılıçdaroğlu, kadınların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu, “Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle ev emekçisi kadınların taleplerini dinledi.

Daha sonra CHP Genel Merkezi’nde ev emekçisi kadınlar ile birlikte açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Yemek pişirilecek, temizlik yapılacak, çocuk bakılacak, hastalara ve yaşlılara destek verilecek. Tek gelirli haneler çok ama çok zordalar. Hayat pahalılığı bu haneleri ezip geçiyor. Aileler gıda güvensizliğiyle de mücadele edecek 2022’de. Bu ailelerin küçük çocukları bile politize oldular” dedi.

“2022’de ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım”

Ailelerin 2022’de de gıda güvensizliğiyle mücadele etmek zorunda kalacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Çizgi filmleri konuşması gereken çocuklar, Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyorlar. Bu yaşlarda böylesine önemli bir aile meselesiyle bu kadar ilgilenmek o çocukların asla unutamayacağı bir psikoloji olacak. Enflasyon korkunç durumda. Yarın enflasyon rakamları açıklanacak. Göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK adeta makyaj yapa yapa. Ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla. Bu tek gelirli, ev hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamak lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük, en önemli önceliğim bu olacak.”

“Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolasınlar”

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu saray yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlik ile sumen altı etmeye çalışmaktadır. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini mutlaka ödeyecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.