Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray’da altı, Anadolu Efes’te sekiz koronavirüs vakası

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, altı oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklarken, Anadolu Efes ise yedi oyuncusunun ve bir teknik kadro üyesinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını kamuoyuna duyurdu. 

Anadolu Efes’te sekiz koronavirüs vakası

Türk basketbolu, koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Omicron varyantının da etkisi ile birlikte vaka sayısı artmış durumda. Türkiye Erkekler Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes, bu dönemde en çok zarar alan kulüplerden biri olarak dikkat çekiyor. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada yedi oyuncunun ve teknik kadrodan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı kamuoyuna duyuruldu. 

Anadolu Efes’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”31 Aralık 2021 Cuma ve 1 Ocak 2022 Cumartesi günlerinde A Takımımız için yapılan Covid-19 testlerinde yedi oyuncumuzun ve bir teknik kadro üyemizin sonuçları pozitif çıkmıştır.

Tedavi ve izolasyon süreçleri ivedilikle başlatılan A Takım üyelerimize acil şifalar dileriz.”

Anadolu Efes’in ING Basketbol Süper Ligi’nde 3 Ocak tarihinde oynanması planlanan Semt77 Yalovaspor karşılaşması ertelendi. 

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda altı koronavirüs vakası

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, tıpkı Anadolu Efes gibi koronavirüs salgınının etkisi altında. Sarı-kırmızılı kulüp, uygulanan testler sonucunda altı oyuncusunun testinin pozitif çıktığını açıkladı. Galatasaray’ın Bursa BŞB ve Bellona Kayseri Basketbol ile oynayacağı maçlar ileri bir tarihe ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.