Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu İlyas Salman hakkında iki yıla kadar hapis cezası isteniyor: “Daha iyi bir gelecek için eleştiri gerekiyor”

Oyuncu İlyas Salman hakkında, sosyal medya hesabından paylaştığı video gerekçe gösterilerek, “Türk milletini alenen aşağılama” suçundan altı aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Salman’ın 25 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM), Türkiye Hükümeti’ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği”nin ihbar edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın geçen eylül ayında Salman hakkında fezleke düzenleyerek soruşturma açılmasına izin verdiği hatırlatıldı.

“Kimseyi aşağılama kastım yoktu”

67 yaşındaki oyuncu ise verdiği ifadede sözlerinin suç teşkil etmediğini söyledi. Kimseyi aşağılama kastının olmadığını belirten Salman, “muhalif biri olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri gerektiğini” söyledi. 

Türk milletini alenen aşağılama suçundan altı aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Salman’ın, Mart 2022’de Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına kadar çıkması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.