Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

43 bin kişinin faturalarının ödenmesini sağlayan İlhami Işık: “30 lirayı ödeyemeyenler zamlı faturaları nasıl ödeyecek?”

Sosyal medya aracılığı ile yaklaşık iki yıldır, maddi durumu iyi olmayan kişilerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmesine aracılık eden yazar İlhami Işık, Medyascope’a konuştu. Işık, yeni yılda yapılan zamları zulüm olarak nitelendirdi.

Bugüne kadar 6 milyon lira tutarında 43 bin adet faturanın ödemesine aracılık ettiğini söyleyen Işık, “Olaya sadece bir fatura ödemek olarak bakılmamalı. Faturalar ödenmeyince elektrik, su, doğalgaz kesiliyor. Ailelerde huzursuzluk çıkıyor, aileler dağılıyor. Şimdiye kadar 30 liralık faturayı ödeyemeyen insanlar bu zamlarla gelecek faturaları nasıl ödeyecekler. Faturaların ödenmesi ile ailelere bir can veriliyor. Bize gelecek fatura ödeme taleplerinin üç-dört kat artacağını tahmin ediyorum. Buna bir çözüm bulması gerekenler bir de insanlarla alay ediyor. Kendileri bolluk içerisinde iken insanların nasıl geçinecekleri konusunda akıl veriyorlar” dedi.

En düşük fatura 150 lirayı bulacak”

İlhami Işık, zam yapılmaması için çağrıda bulunduğunu belirterek, “Bu zamlar yapılmamalıydı. İnsanların ödeme güçlüğü çektiği bilinmesine rağmen artık en düşük fatura 150 lirayı bulacak. İki yıldır 300-500 ailenin faturalarını düzenli ödemeye çalışıyoruz. Çorum, Sinop ve Edirne dışında Türkiye’nin her il ve ilçesinden bize ödenemeyen faturalar geliyor. İstanbul ve Diyarbakır ise ilk iki sırada yer alıyor. Dayanışmayı artırmalıyız, bu insanlara yardım etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.