Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jerusalem Post gazetesi, Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümünde hacklendi

Jerusalem Post gazetesinin internet sitesi, Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından öldürülmesinin yıldönümünde hacklendi. Gazeteden yapılan açıklamada, internet sitelerinin saldırıya uğradığı ve bu durumun İsrail için bariz bir tehdit olduğunu belirtildi.

İsrail merkezli Jerusalem Post’un internet sitesi, 3 Ocak 2020’de Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) düzenlediği suikast sonucunda ölen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümünde hacklendi. Bugün erken saatlerde internet sitesine girmek ve haber okumak isteyenler, Süleymani’nin hatırlatıldığı bir illüstrasyon ile karşılaştı.

Hacklenen siteyi açanlar, Süleymani’nin sembolü haline gelen yüzüğünden çıkan bir kurşun görüntüsüyle karşılaştı.

Jerusalem Post’un konuya ilişkin haberinde, internet sitelerinin İran yanlısı bilgisayar korsanları tarafından hacklendiği belirtildi ve “Sizin olmadığınız yerde size yakınız” yazısıyla hedef alındıkları aktarıldı.

Günlük olarak İngilizce yayın yapan Jerusalem Post, sorunun çözülmesi için çalışıldığını belirten bir tweet attı. Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, “İnternet sitemizin hacklendiğinin farkındayız. Bu durum, İsrail’e doğrudan bir tehdit” denildi.

Jerusalem Post’un mobil uygulaması ve İsrail’in diğer haber siteleri ise bu siber saldırıdan etkilenmedi.

Gazete daha önce de İran yanlısı bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmıştı. Mayıs 2020’de korsanlar, sitenin ana sayfasını Tel Aviv’in yandığını gösteren bir resimle değiştirmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.