Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Mersin’de temel atma töreninde konuştu: “Bu harami düzenini birlikte yıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de metro temel atma törenine katıldı. Her iki lider de erken seçim çağrısı yaparken Kılıçdaroğlu, “Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek, yarın olmazsa öbür gün gelecek” diye konuştu. Akşener de “Bu harami düzenini birlikte yıkacağız. Size ‘İki domates, yarım simit ye’ diyenlerin kendileri ne yiyor? Bu harami düzenini helal oylarınızla sandıkta ‘atta’ya göndermek için derhal seçim diyorum” dedi.

Törende ilk sözü alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Genel başkanlarımız Mersinliler’i bu günde yalnız bırakmadı. Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Emin olabilirsiniz ki siz bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız Mersinliler de demokrasi mücadelenizde her zaman sizin yanınızda olacaktır. Gelecek aydınlık Türkiye’nin mimarlarısınız” dedi.

Seçer, şöyle devam etti: “Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir, belediyecilik insanın kalbine, gönlüne girmektir. Soğuk kış günlerinde yanında olmaktır. Her zaman Mersin halkının yanında olduk. Gıdasıyla, mamasıyla, sütüyle, yardımıyla, sıcak yemeğiyle yanında olduk. Sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi.”

“Bu kalabalığı toplayamayanlar vardı”

Törende daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kürsüye çıktı. Konuşmasının başlangıcında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Mersin’deki mitingine göndermede bulunan Akşener, “Yalnız burada bu kalabalığı toplayamayanlar vardı, ne olacak şimdi?” diye sordu. İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

“Ben 24 aydır il il esnaf geziyorum. Türkiye ağlıyor. 2017’de Mersin’de referandum için çalıştık. Herkes gibi anlattık. Uçacağız denilen malum tek adam sistemi kabul edildi. Gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı, liyakatsizliğin dibine vuruldu. Genç çocukların hayatını çaldılar. En büyük beka sorunu sizsiniz. Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Mersinli, ‘Derhal seçimi getir, sandığa teslim ol’ diyor. Mersinli burada mesaj veriyor.”

“Bu harami düzenini birlikte yıkacağız”

“Biz Allah’ın izniyle iktidara geleceğiz” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“13. cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı olacak. Biz kul hakkı yemeyeceğiz yiyenlerin de kursaklarında kalmasını sağlayacağız. Belediyeler eliyle şehirlerde zenginler ve fakirler oluşmuş. Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmuş. Bu harami düzenini birlikte yıkacağız. Size ‘İki domates, yarım simit ye’ diyenlerin kendileri ne yiyor? Bu harami düzenini helal oylarınızla sandıkta ‘atta’ya göndermek için derhal seçim diyorum.”

“Halk değişim istiyor”

Akşener’in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Hak istiyor, adalet istiyor. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz. Süleymanşah Türbesi’ni tekrar topraklarına götüreceğiz, bayrağımızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. Bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi olacak” dedi.

“Sandık bugün değilse yarın gelecek”

Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Biz kaynağı vatandaşlara harcayacağız. Bir soygun düzenine son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollara para veriyorsunuz, hani var ya 30 yıllık garantiler bunların hepsine son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız. Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek, yarın olmazsa öbür gün gelecek.

En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar. Suriye’yle de barışacağız, Mısır’la da barışacağız. İç politikada olduğu gibi dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına dönecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.