Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, ABD Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in hesabını koronavirüs hakkında dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle kapattı

Sosyal medya ağı Twitter, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in kişisel hesabını, koronavirüs hakkında dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle askıya aldı.

Twitter’dan paylaşılan açıklamada, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in “@mtgreene” kullanıcı adlı kişisel hesabının, koronavirüs ve aşılar hakkında yanlış bilgiler yaydığı gerekçesiyle süresiz olarak askıya alındığı belirtildi. Greene’in nadiren kullansa da “@RepMTG” kullanıcı adıyla kurumsal bir hesabı daha bulunuyor.

Marjorie Taylor Greene

Cumhuriyetçi Kongre üyesi, cumartesi günü (1 Ocak) Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “ülkede çok sayıda koronavirüs aşısı ile bağlantılı ölüm olduğunu” iddia etmişti. Greene, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarında koronavirüs hakkında dezenformasyon yaymak, aşı ve maske karşıtlığı yapmak ile eleştiriliyordu.

Sosyal medya şirketi Twitter, Georgia eyaletinden Kongre üyesi olarak seçilen Greene’in hesabını daha önce de dört kez askıya almıştı.

47 yaşındaki Greene, şirketin aldığı bu kararı “Amerika düşmanlığı” olarak tanımladı. Greene Telegram hesabından paylaştığı açıklamada, “Sosyal medya platformları gerçeğin yayılmasını engelleyemez” dedi ve Twitter’ı “komünist bir devrimde kimliği belirsiz düşmanlara yardım etmek” ile suçladı.

2020’de seçildiğinden beri Greene, Vaşington’un en tartışmalı politikacılarından biri haline gelmişti. Greene, QAnon komplo teorileri ve eski Başkan Donald Trump’a verdiği destek ile ABD politikasının en tartışmalı isimlerinden biri olarak biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.