Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: “AKP 20 yıllık süreçte ekonomi ve siyasetteki en zor dönemini yaşıyor”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Medyascope‘a konuştu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 20 yıl önce her kesime dokunan ekonomi politikaları ile iktidara geldiğini ve süreci bugüne kadar getirdiğini belirten Kaya, “Bugün baktığımızda 20 yıllık süreçte hem ekonomide hem de siyasette en zor dönemini yaşıyor. Bu yılın ortalarında piyasayı kontrol altında tutabilir ise yılın sonunda kış gelmeden bir seçime gidebilir diye düşünüyorum” dedi.

Piyasa faizlerin kontrol altına alınmadan, politika faizinin düşürülmesinin bir anlamı olmadığını söyleyen Kaya, “Ben de faizlerin düşürülmesinden yanayım ama piyasadaki faiz ve döviz kuru kontrol altına alınmadan, enflasyon düşürülmeden yapılan faiz indiriminin istenilen sonucu doğurması çok zor görünüyor” diye konuştu.

Ekonomide yaşananların siyasete ve sandığa etkisinin olacağını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti: “Kamu ile iş yapan yüklenici firmalar ve özellikle inşaat sektörü döviz kurlarındaki oynaklık ve yapılan zamlar ile iflasın eşiğine geldi. Bunlara bir çözüm bulunması gerekir. Sadece son bir yılda inşaat malzemelerine yüzde 200-300 zam yapılmış, bu da doğal olarak fiyatları artıyor. Polisiye yöntemlerle değil, piyasaya güven veren kontrollerin yapılması gerekir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.