Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “eşkıya” yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni yıldaki ilk TBMM grup toplantısında konuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başlatılan “terör teftişi” ile yeni yılla birlikte yapılan zamlardan bahseden Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını da tekrarladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İktidarın, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının çalışmalarını hazmedemediğini ve belediye başkanları üzerinde baskı kurmaya çalıştığını vurgulayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB hakkında başlatılan “terör teftişini” şu sözlerle değerlendirdi: “Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Senin görevin teröristleri yakalamak değil mi? Yakala o zaman ama yok öyle bir şey, iftira atıyorlar. İstanbul’un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar. O rantı yedirmeyeceğiz size. O rant 16 milyon İstanbullunun rantıdır. 16 milyon insanın hakkını hukukunu koruyacağız. Belediye başkanımız seçimle geldi. YSK’da bile dalavere çevirdiler. O karar, adalet tarihinin yüzkarasıdır.”

Belediye başkanlarımız kimseye kul hakkı yedirmiyor

31 Mart 2019’daki belediye seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş için de aynı iftiraların atıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Faturaları teröristler toplayacak dediler. Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl siyaset yapıyorlar? Bizim belediye başkanlarımız kimseye kul hakkı yedirmiyor. Erdoğan dava açarsa bunu da mahkemede ispat etmeye hazırım: Bunların temel görevi kul hakkı yiyerek beslenmektir. Sizin feriştahınız gelse bizim belediye başkanlarına bir şey yapamaz” diye konuştu.

Erdoğan’ın “eşkıya” sözüne Aşık Mahzuni ile cevap

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine yönelik “Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı bir çeşit eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi” sözlerine Aşık Mahzuni Şerif’in bir türküsüyle yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Mahzuni Şerif şöyle der: ‘Kader yolunda yorgunsun/kurban gelir payın yoktur/haftan yoktur ayın yoktur/Ankara’da dayın yoktur/Mamudo kurban niye doğdun?’ İşte Ankara’da dayısı olmayanların sesi olmak için Milli Eğitim Bakanlığı binasına gittim.”

Bahçeli’ye Katar eleştirisi

Türkiye’nin bütün malvarlıklarının Katar’a peşkeş çekildiğini savunan CHP lideri, “Milliyetçiyim diye geçinenler Katar’a hiçbir şey söylemiyor. Katarlılar’a karşı konuşamazlar çünkü Katarlılar bunların çok fazla sırrını biliyor” derken MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de yüklenerek, “Senin milliyetçilik diye ortada gezmenden hoşlanmıyorum, milliyetçi demek liraya değer veren kişi demektir. Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez” dedi.

Dolardaki oynamalar için önerge

Dolar kurundaki oynamalar ile “Türkiye tarihinin en büyük soygununun” gerçekleştiğini öne süren Kılıçdaroğlu, bunu ortaya çıkarmak için CHP’nin önerge verdiğini hatırlattı ve şunları söyledi: “Bu soygunun bütün ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. CHP grubumuz önerge verdi. Bugün önergemiz görüşülecek. AK Parti ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum: Bu önergeye kim ‘hayır’ derse yolsuzluğun ortağıdır. 128 milyar doları nasıl unutmadıysak bu soygunu da unutmayacağız.”

Zam tartışmaları

Kılıçdaroğlu, yeni yılla birlikte peş peşe gelen zamlar hakkında ise şöyle konuştu: “Elektriğe zam, iğneden ipliğe zam demektir. Fahiş fiyata ortam hazırlayan kim? Erdoğan. ‘Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğiz’ diyen, halka yalan söyleyen kim? O da Erdoğan. Zam yapmadığı bir şey açıklasın. Ben söyleyeyim, soluduğumuz havaya henüz zam yapmadı.”

CHP lideri, erken seçim çağrısını da şu sözlerle tekrarladı: “84 milyon insan freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağı gidiyoruz. Daha fazla zayiat olmasın diye, ‘Getir sandığı, sen düzeltemezsin düzeltecek insanlar var’ diyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.