Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’yi ve İmamoğlu’nu hedef aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün (4 Ocak) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan MHP lideri, “İBB Başkanı her durumdan sorumludur. İddialar doğru çıkarsa bir saniye o koltukta durmaması gerekir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kuran kurslarına ve okul öncesindeki din ve ahlak bilgisi eğitimine yönelik “ortaçağ zihniyeti” açıklamasını da sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Bu sefilin yatacak ve sığınacak yeri yoktur, bu nedenle CHP zihniyeti kaybetmeye mahkûmdur” diye konuştu.

İBB’ye “terör” teftişi

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) teftiş başlatmasına ilişkin konuşan Devlet Bahçeli, konuyla ilgili şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda işe alınan kişilerin terör örgütü ile irtibatlı olduğu iddialarına karşı teftiş mekanizması çalıştırılması hukuk gerçeğidir. İçişleri Bakanımızı karalamaya kalkışanlar Türkiye’nin karşı cephesi, kripto hasımlardır. Belediyeye FETÖ’cüleri, PKK’lıları doldurmanın neresinde adalet vardır?” 

Bahçeli, İmamoğlu’nu isim vermeden hedef aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden hedef almaya devam eden Bahçeli, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda suç işlenmişse bunun sorumlusu, bal gibi belediye başkanı olan zattır. Bu kapsamda herkes sonucu beklemelidir. Suçu sabit görülürse Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır” dedi.

Erdoğan ve İmamoğlu kıyaslaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kıyaslanmasına da şu sözlerle tepki gösterdi: “Büyükşehir Belediye Başkanı her durumdan sorumludur. Suç sabit görülürse bir saniye bile olsa makamını işgal edemez. Sayın Cumhurbaşkanımızla karşılaştırmak soysuz bir kıyastır. Sayın Erdoğan şiir yüzünden haksızlıklara uğramıştır, bu antidemokratik uygulamaya millet cevabını vermiştir. Mevcut belediye başkanı şiir mi okudu? Bu iddiaların araştırılması için görevlendirilme yapıldı, mağduriyet bunun neresindedir? HDP’li belediye başkanları niye el çektirildi?

CHP’ye Kuran kursu tepkisi 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kuran kurslarına ve okul öncesinde verilmesi planlanan din ve ahlak bilgisi eğitimine yönelik, “ortaçağ zihniyeti” açıklamasını da gündemine alan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın aziz milletimizden derhal özür, Allah’tan da af dilemesini bekliyoruz” derken Özel’i de şu sözlerle eleştirdi:

“CHP’li bir grup başkanvekili Kuran kursları için ‘ortaçağ zihniyeti’ diyerek ucuz, din dışı bir bühtanda bulunmuştur. Ya ortaçağı bilmiyor ya da Kuran’dan habersizdir. Ahmaklığın en ciddi delili aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış. İman nasip işidir, Allah’ın ikramıdır. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği bir şeydir ancak dinimize laf söyletmeyiz. Kitabımıza ortaçağ zihniyeti diyen kalpsizlerin bühtanlarını yanlarına bırakmayız. Bu sefilin yatacak ve sığınacak yeri yoktur, bu nedenle CHP zihniyeti kaybetmeye mahkûmdur.” 

Bülent Arınç’a tepki

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, gazeteci İsmail Saymaz’a verdiği söyleşideki, “Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul’a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50’nin üstünde gelir” açıklaması hakkında da konuşan Bahçeli, Arınç’a “’Lafı ortaya attım, isteyen istediğini alsın’ diyen çürük yumurta, senin dilinin altındaki bakla nedir? Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum: Siyasete devam etmek için CHP’de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV’de mi arıyorsun?” sözleriyle yüklendi.

Sokak uyarısı 

Son olarak, MHP’nin simgeleri ile sokak eylemleri yapanlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Partimizin simgelerini kullanıp çeteleşmeye ve sokak eylemleri yapmaya çalışanların enselerinde gözümüz olacak. Kimse hesap hatası yapmasın. Milliyetçi ülkücü hareketi, dibi görünmeyen kuyulardan su içmeye davet etmesin. Bu kindar davet sahiplerini sırasıyla afişe etmek, kirli yakalarından tutmak, davamızın onuruyla oynamalarının bedelini ödetmek görevimizdir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.