Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ohio’da bir öğrenci, kendisine zorla domuz eti yedirdikleri gerekçesiyle antrenörlerine 12 milyon dolarlık tazminat davası açtı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ohio eyaletinde bir lise öğrencisi, eski okuluna ve spor antrenörlerine “kendisine zorla domuz etli pizza yedirdikleri” gerekçesi ile dava açtı. Öğrenci, eski antrenörlerinin domuz eti tüketmediğini bildikleri halde kendisine zorla pepperoni pizzayı yedirmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Mahkeme belgelerinde K.W. olarak belirtilen 17 yaşındaki öğrenci, İbrani-İsrail inancına mensup olduğunu ve domuz ürünleri tüketmediğini bilen eski spor antrenörlerinin, buna rağmen mayıs ayındaki bir antrenmana gelemediği için kendisine zorla domuz etli pizza yedirdiğini iddia etti.

Geçen hafta açılan davada iddiaya göre, Ohio eyaletinin Stark ilçesinde bulunan Canton McKinley lisesindeki spor antrenörleri, omuz sakatlığı nedeniyle halter seansına katılamayan K.W.’yi spor salonunun ortasında domuz etli pizza yemeye zorladı.

“Pizzayı yemezsen, takımdan kovulursun”

K.W., antrenörlerinin dini inançları nedeniyle domuz eti yemediğini bildiğini, olay meydana geldiği sırada domuz etli pizzaya dokunmak istemediğini, antrenörlerinin kendisine pizzadan domuz etli parçaları ayırmasına izin verdiklerini fakat eti ayırsa bile domuz yağının kalacağını söylediklerini anlattı.

K.W. ayrıca, antrenörlerinin pizzayı yememesi halinde kendisini takımdan atacaklarını da söylediklerini ve bu yüzden pizzayı yemek zorunda kaldığını aktardı.

12 milyon dolarlık tazminat talebi

K.W., bu olayın ardından okuldan ayrıldı ve başka bir okula kaydoldu. K.W.’ye zorla pizza yedirten yedi eski antrenörü ise okuldan kovuldu.

K.W. ve ailesi, okul yönetiminden ve antrenörlerden 12 milyon doların üzerinde tazminat talep etti. Antrenörlerin avukatı Peter Pattakos ise asıl mağdurların müvekkilleri olduğunu, haksız yere işten çıkarıldıklarını ve bu yüzden hakaret davası açacaklarını söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.