Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayern Münih Onursal Başkanı Uli Hoeness: ”Aşı yaptırmayanları dışlamalıyız!”

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’te altı futbolcu ve bir yardımcı teknik direktörün koronavirüs testi pozitif çıktı. Koranivürüs vakalarının büyük bir krize yol açtığı kulübün onursal başkanı Uli Hoeness, aşı yaptırmayan kişilerin dışlanması gerektiğini söyledi. 

Bayern Münih’te yedi ismin koronavirüs testi pozitif çıktı

Omicron varyantının Almanya’daki yayılımı günden güne artarken Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, koronavirüs vakaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Kulüpten yapılan açıklamada Manuel Neuer, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Omar Richards, Lucas Hernandez, Tanguy Nianzou ve yardımcı teknik direktör Dino Toppmöller’in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu. Bu isimlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve evlerinde istirahat ettikleri belirtildi. 

Uli Hoeness: ”Aşı olmayan birine karşı oldukça militan olabilirim”

Bayern Münih Onursal Başkanı Uli Hoeness, koranavirüs vakalarının kulüp içinde artmasının ardından görüşlerini dile getirdi. Die Zeit gazetesine konuşan Hoeness, ”Aşı olmayan birine karşı oldukça militan olabilirim! Bence bu insanları sistematik olarak dışlamalıyız. Çünkü aşı yaptırmamak oldukça düşüncesizce” dedi. Hoeness, uzun süre boyunca koronavirüs aşısı olmak istemeyen ve koronavirüse yakalandığı için yaklaşık 1,5 ay takımdan uzak kalan Joshua Kimmich hakkında da konuştu. Yıldız futbolcunun aşı yaptırmaya ikna olduğunu belirten Hoeness, ”Bu çok zordu çünkü Kimmich, bir şeyden fazlasıyla etkilenmişti” açıklamasını yaptı. Öte yandan Hoeness, Angela Merkel hükümetinin koronavirüs salgını politikasını da sert dille eleştirdi. Aşılama sürecinin yavaşlığından yakınan Hoeness, şunları söyledi: ”Ülkemiz için maske ve aşı alma görevi bana verilseydi seve seve yapardım. İlk uçakla Çin’e gider ve bütün firmalarla görüşürdüm.”

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.