Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku iki yıldır kayıp – Medyascope’a konuşan anne Bedriye Doku: “Kızım devlete emanetken kayboldu, akıbetini kime soracağım”


Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan kaybolmasının üzerinden iki yıl geçti. Medyascope‘a konuşan anne Bedriye Doku, “Ben kızımın akıbetini Cumhurbaşkanı, İçişleri ve Adalet Bakanı’ndan sormayacağım da kimden soracağım? Tabii ki onlara soracağım. Onların da bana cevap vermesi gerekir. Ortada bir can yok, en büyük delil bu değil mi?” dedi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, bundan tam iki yıl önce 5 Ocak 2020’de erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile tartıştıktan sonra minibüse bindi ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi ertesi gün kayıp başvurusunda bulundu. Uzunçayır Baraj Gölü’nde aylarca süren arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı. Baş şüpheli konumunda olan Zaynal Abakarov’un polis olan üvey babası Engin Yücer, dosya kapsamında açığa alındı.

“Kızımın başına ne geldiyse en son yanında olan Zeynal biliyor”

Gülistan Doku’nun ailesi geçen pazartesi günü (3 Ocak) Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Medyascope‘a konuşan anne Bedriye Doku, iki yıldır kızlarından gelecek bir haberi ya da soruşturmada elde edilecek bir ipucunu beklediklerini ancak hiçbir iz bulunmadığını söyledi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Tunceli ziyareti sırasında gazetecilerin “Gülistan Doku hakkında soru sormamaları yönünde uyarıldığı” iddiasını hatırlatan Bedriye Doku, “Ben kızımın başın ne geldiğini öğrenmek istiyorum. Bu benim hakkımdır. Kızımın kaybolmasından sorumlu olan Zaynal’ın telefonunu ve bilgisayarına şikayetçi olmamıza rağmen olaydan ancak üç gün sonra el konuldu. 24 saat bile gözaltında tutmadılar. Kızımın başına gelenlerden sorumlu olan Zaynal Abakarov’ın korunduğuna inanıyorum. Ankara’ya gittik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bana kızımı bulacağı sözünü verdi. Adalet Bakanı buraya gelmeden önce ‘Bana Gülistan Doku’yu sormasınlar’ diye haber göndermiş. Ben devleti temsil eden onlara değil, kızımı kime soracağım?” dedi.

Kızının Diyarbakır’daki evinde değil, devletin koruması ve emanetinde Tunceli’de kaybolduğunu belirten Doku, “Kızımı tabii ki Cumhurbaşkanı, İçişleri ve Adalet Bakanı’na soracağım. Vali ve başsavcı ile konuştuk, bize yeni bir şey olmadığını söylediler. Kentin her yanı kameralarla gözetleniyor. Ortada bir can yok, yetkililer ‘Bir delil yok’ diyor, bir canın ortada olmamasını bile umursamıyorlar. Benim kızımın başına ne geldiyse en son yanında olan Zaynal biliyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.