Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hırvatistan’da bir köpek mahsur kalan dağcının hayatını kurtardı

Hırvatistan’da bir köpek dağda yaralı bir şekilde mahsur kalan dağcının hayatını kurtardı. Hırvatistan basınına göre “Kuzey” adındaki köpek, dağda yürüyüş yaparken yaralanan ve hareket edemeyen Grga Brkic isimli dağcıyı 13 saat boyunca üstünde yatarak sıcak tuttu. Bu şekilde hayatta kalan dağcı, mahsur kaldıktan saatler sonra yaklaşık 30 kişilik kurtarma ekibi tarafından bulundu.

Guardian’ın haberine göre, Hırvatistan’da “Kuzey” adındaki bir köpek, dağda mahsur kalan bir dağcıyı kurtardı. Ülkenin Adriyatik kıyı şeridindeki Velebit Sıradağları’nda hafta sonu yürüyüşe çıkan Grga Brkiç isimli dağcı düştü ve yaralandı. Hareket edemeyen dağcıdan haber alamayan iki arkadaşı yardım çağırdı.

Velebit Dağı

Hırvatistan basınına göre Kuzey isimli köpek, yaklaşık bin 800 metrede mahsur kalan dağcıyı arama ekiplerinden saatler önce buldu. Etrafını sararak dağcıyı sıcak tutan köpek, 13 saat boyunca Brkiç’in yanından ayrılmadı.

Kurtarma ekibi, dağda ulaştıkları Brkiç ve sedyede üstünde yatan köpeğin fotoğrafını sosyal medya hesabından “İnsan ve köpek arasındaki dostluk ve sevginin sınırı yoktur” notuyla paylaştı. Gönderiye ayrıca, köpeğin dağcının etrafına kıvrılarak onu soğuktan kurtardığı bilgisi eklendi. Brkiç basına verdiği demeçte, “Ekibin beni bulmasından önceki dakikalar ve saniyeler çok yavaş ilerledi” dedi.

Mucizevi olaya rağmen Hırvatistan’daki dağ kurtarma ekipleri, dağ yürüyüşçülerini özellikle özel ekipmanların gerekli olduğu sert kış şartlarında köpekleriyle tırmanmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.