Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Erdoğan’a “sokak” yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü konuşmasında kullandığı sözlere cevap verdi. Kılıçdaroğlu “Gerekeni sandıkta yapacağız” derken Meral Akşener, hiçbir zaman “sokağa çıkma çağrısında” bulunmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin dünkü (4 Ocak) genişletilmiş il başkanları toplantısında muhalefeti hedef alarak, “15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün aynı dersi alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız” demişti. Bu açıklamalara bugün hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de İYİ Parti lideri Meral Akşener’den yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu’ndan sandık mesajı

Sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konu hakkında kendisine sorulan soruya “Beyefendi sokağa çıkmamızı istiyor anlaşılan. Zorlayacak ama çıkmayacağız. Gereğini sandıkta yapacağız” karşılığını verdi. Erdoğan’ın açıklamasını gülümseyerek karşıladığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sanki biz sokağa çıkılıp bir şeyler yapılması için talimat verdik. Tam tersi, sakin bir tavırla, ‘Seçim sandığını bekleyeceksiniz. Sandık gelecek ve gidip oyunuzu kullanacaksınız. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz’ diyoruz” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a: “Psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı kabul etti. Görüşmenin ardından iki lider, basın mensuplarının karşısına geçerken Akşener, Erdoğan’ın dünkü açıklamaları hakkında konuştu. Hiçbir zaman böyle bir çağrıda bulunmadığını vurgulayan Meral Akşener, “‘Sokakta mücadele etmek, sokağa dökülmek’ gibi bir cümle kimsenin ağzından çıkmamış. Nereden baksanız acayip, nereden baksanız saçmalık. Ben Sayın Erdoğan’a derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum çünkü halüsinasyon gören bir kişinin muhtemel tavrı böyle olur” diye konuştu.

24 aydır esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini de aktaran Akşener, “Sayın Uysal da benzer çalışmalar yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu kanaat önderleriyle buluşuyor. Bunların içinde illegal, vatandaşı sokağa davet eden bir tavır, dil yok” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.