Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’den Erdoğan’a: “Vatandaş çarpıldıkça senin gözlerin de ışıl ışıl oluyor mu?”

İYİ Parti’nin 2022 yılındaki ilk TBMM grup toplantısı bugün (5 Ocak) düzenlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde ekonomi, yeni yılla beraber gelen zamlar ve yurtdışına giden sağlık çalışanları vardı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati üzerinden yüklenen Akşener, “Vatandaş çarpıldıkça senin gözlerin de ışıl ışıl oluyor mu?” dedi. İYİ Parti lideri konuşmasını “İstanbul Sözleşmesi’nin yaşattığı bir Türkiye’ye kavuşacağız” sözleriyle tamamladı.

Yeni yıl zamları

Yeni yılla beraber gelen zamların memur maaşlarına ve asgari ücrete yapılan zamları “boşa çıkardığını” savunan Akşener, “Yeni yıla zam kâbusuyla girdik. AKP, 20 Aralık akşamı faiz artırarak küçük yatırımcıyı çarpmıştı. 31 Aralık’ta da yaptığı zamlarla asgari ücretlinin aldığı yüzde 50 zammı çarptı. Zamları enflasyondan da kaçırıp emekli ve memurların yeni yıl zamlarını da çarptı” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a: “Senin gözlerin de ışıl ışıl oluyor mu ?”

İktidarın Türkiye’ye sadece yoksulluk ve acı vaat edebildiğini belirten Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati üzerinden yüklendi: “Biz bu kürsüden seni defalarca uyardık. Yanında iş bilen üç beş kişinin görevine de son verdin. ‘Damat kadar başınıza taş düşsün’ derken damadının manevi halefi Nureddin Nebati gibi bir liyakat abidesini ekonominin üzerine meteor gibi düşürdün. Sayın Erdoğan, vatandaş çarpıldıkça senin gözlerin de ışıl ışıl oluyor mu?”

Yurtdışına giden doktorlar

Meral Akşener’in gündeminde yurtdışına giden hekimler de vardı. “Erdoğan, sağlık çalışanlarına ‘hakkınız ödenmez’ demişti, nitekim haklarını da ödemedi” diyerek Erdoğan’a eleştirilerini doktorların çalışma koşullarını anlatarak sürdüren Akşener, “Sağlık çalışanlarımız senin danışmanların gibi 5-10 maaş istemiyor. Hak ettikleri maaşı almak istiyorlar. Uzun nöbet sürelerine rağmen sağlık çalışanlarımızın bir saatlik nöbet ücreti sadece 16 lira. Asgari ücretin altında maaş alan sağlık çalışanlarımız var. Hiç mi utanmıyorsunuz?” diye konuştu.

Londra’ya giden bir doktordan Akşener’e videolu mesaj

Grup toplantısında Londra’ya giden bir doktorun Meral Akşener’e gönderdiği videolu mesaj da paylaşıldı. Videodaki doktor, “Londra’da yeni bir gelecek planlamak durumunda kaldım. Geride kalan meslektaşlarım kalitesiz ve güvensiz bir çalışma ortamıyla yüz yüzeler. Bizi sevdiklerimizi arkada bırakmaya iten nedenler bunlar” ifadelerini kullandı. 

Meral Akşener, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerine göre Türkiye’yi terk eden doktorların sayısının bin 361’e yükseldiğini ve mesleğini yurtdışında icra etmek için sınavlara hazırlanan doktorların sayısının 10 bine yaklaştığını söyledi.

“İnsanlarımızın hayallerini çaldın”

Sağlık çalışanlarının geleceklerini yurtdışında aramasının en büyük sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu vurgulayan İYİ Parti lideri, “Bu insanlar senin yüzünden geleceklerini dışarıda arıyor. Sen bu insanlarımızın hayallerini çaldın. Onların itibarlarıyla oynadın. Hastaneleri bile AKP teşkilatlarının oyuncağı yaptın. Yurtdışına gitmek için hazırlanan değerli hekimlerimize sesleniyorum: Lütfen sabredin. İlk seçimlerden sonra Sayın Erdoğan ve kurduğu ucube düzen gidiyor” dedi.

İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Sözlerinin sonunda toplumun farkı kesimlerine çağrıda bulunan Akşener, konuşmasını şöyle tamamladı: “Beş müteahhidin değil, milletimizin kazandığı bereketli bir Türkiye’ye kavuşacağız. Geleceğe dair umudunu kaybeden genç kardeşim, mülakat ile değil liyakat ile yükseldiğiniz bir Türkiye’ye kavuşacağız. Var olma mücadelesi veren kadınlar, kravat takmanın caniliği hafifletmediği, İstanbul Sözleşmesi’nin yaşattığı bir Türkiye’ye kavuşacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.