Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de öğrencisine koronavirüs aşısı yapan öğretmen gözaltına alındı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde hiçbir tıbbi yeterliliği olmadan 17 yaşındaki öğrencisine koronavirüs aşısı yapan fen öğretmeni gözaltına alındı. New York Polisi, 54 yaşındaki biyoloji öğretmeninin aşı yapmak için yasal bir yetkisi olmamasına ve öğrencinin ebeveynlerinin onayı olmamasına rağmen evinde koronavirüs aşısı yaptığını açıkladı.

Biyoloji dersi veren 54 yaşındaki Lauro Russo, bir öğrencisine koronavirüs aşısı yaptığı gerekçesiyle yılbaşı arifesinde gözaltına alındı. Russo’nun suçlu bulunması halinde dört yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. Bir sonraki duruşma 21 Ocak’ta.

Öğretmen Russo kendisini, Pfizer&BioNTech aşısını 17 yaşındaki çocuğun isteği üzerine vurduğunu söyleyerek savundu.

Long Island’da geçen olayın videosunda, Russo’nun gence “Umarım iyi olacaksın” dediği duyuluyor.

Yetkililer, çocuğun ailesinin eve geldikten sonra Nassau Polisi’ni arayıp onları anlattıklarını söyledi. Nassau Polis Komiseri Patrick Ryder, “(Öğretmen) Bir aşı elde etmişti. Nasıl ulaştığına dair soruşturma hâlâ sürüyor” dedi.

Russo’nun koronavirüs aşısını nasıl elde ettiği ise belirsizliğini koruyor. Pfizer&BioNTech aşısı, şu anda ABD’de 18 yaş ve altı çocuklar için onaylanan tek aşı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.