Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paraguay Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir asker geyik saldırısı sonucu yaşamını yitirdi

Paraguay’da bir asker, salı günü (4 Ocak) cumhurbaşkanlığı sarayının bahçesinde bir geyiğin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Paraguay ordusu, 42 yaşındaki Çavuş Victor Isasi’nin geyiğin boynuzlarının açtığı yaralar sonucu öldüğünü doğruladı.

Paraguay’ın başkenti Asuncion’daki cumhurbaşkanlığı sarayında yaşayan geyiğin, yerli bir tür olmadığını ve saraya hediye edildiği belirtildi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre askerin saldırıya uğramadan önce geyiğe yaklaştığı ve sonrasında da saldırıya uğradığı gözüküyor.

Albay Victor Urdapilleta, “Çavuşun güvenlik kamerası görüntülerinde geyiğin bulunduğu bölgeye geçtiğini görüyoruz. Çavuş daha sonra da geyiği kışkırtan bir harekette bulunuyor” dedi. Başka bir ordu sözcüsü de geyiğin diğer vahşi hayvanlar ile birlikte ayrı bir yerde tutulduğunu söyledi ve insanlarla temas etmemesi gerektiğini vurguladı.

Çevre Bakanlığı Yaban Hayatı Direktörü Frederick Bauer, yerel basına verdiği demeçte, geyiğin Hindistan tarafından hediye olarak gönderilen bir benekli geyik olduğunu söyledi. Geyik, Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo Benitez’in cumhurbaşkanlığı sarayında bulunan 10 hektarlık bahçesinde tutulan hayvanlardan sadece biri.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.