Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Puskas Ödülü’nün finalistleri açıklandı

2021 FIFA Puskas Ödülü için yarışacak üç finalist; Erik Lamela, Patrik Schick ve Mehdi Taremi oldu. 

Puskas Ödülü’nün finalistleri açıklandı

FIFA, efsane Macar futbolcu Ferenc Puskas’ın anısına 2009 yılından bu yana verilen “En iyi gol” ödülü için yarışacak adayların sayısının üçe düşürüldüğünü açıkladı. 17 Aralık’ta sona eren oylamanın ardından Erik Lamela, Patrik Schick ve Mehdi Taremi, 2021 FIFA Puskas Ödülü’nde ilk üçte yer alan isimler oldu. Puskas Ödülü’nün kazananı, 17 Ocak tarihinde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek “FIFA En İyiler Ödülleri” töreninde sahibini bulacak. 

Erik Lamela (Arjantin): Arsenal-Tottenham / İngiltere Premier Lig

Tottenham forması giyen Erik Lamela, takımının 14 Mart 2021 tarihinde oynadığı Arsenal karşılaşmasında nefis bir gole imza attı. Uzun yıllar unutulmayacak bir rabona vuruşuyla takımı öne geçiren Arjantinli yıldız, futbolseverleri kendisine hayran bıraktı. Ancak Lamela’nın bu golü, Tottenham’a yetmedi. Arsenal, geriden gelerek ezeli rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Erik Lamela’nın müthiş rabonası

Patrik Schick (Çekya): İskoçya-Çekya / Avrupa Futbol Şampiyonası

İskoçya ile Çekya, 14 Haziran 2021 tarihinde D Grubu ilk maçında karşı karşıya geldi. Çekya, Patrik Schick’in attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti. Takımını İskoçya karşısında 2-0 öne geçiren golde 45,5 metre uzaktan kaleci David Marshall’ı avlayan Schick, 1980 yılından bu yana şampiyonada atılan en uzak mesafeli golü kaydeden futbolcu olmayı başardı. 

Patrik Schick’in 45,5 metre uzaktan attığı gol

Mehdi Taremi (İran): Chelsea-Porto / UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Porto, Chelsea deplasmanına konuk oldu. İranlı futbolcu Mehdi Taremi, 13 Nisan 2021 tarihinde oynanan karşılaşmanın 90+3. dakikasında harika bir röveşata golüne imza atarak Porto’yu galibiyete taşıyan isim oldu. Ancak Taremi, eşleşmenin ilk ayağında Chelsea’ye 2-0 yenilen Porto’nun elenmesine engel olamadı. 

Mehdi Taremi’nin harika röveşatası

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.