Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Kupa heyecanı Katar’da yaşanacak: Beşiktaş’ın rakibi Fraport TAV Antalyaspor

2020-2021 sezonunu Süper Lig’i ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak tamamlayan Beşiktaş, kupa finalindeki rakibi Fraport TAV Antalyaspor ile Katar’da karşı karşıya gelecek. Turkcell Süper Kupası, bugün (5 Ocak) saat 20.45’te oynanacak karşılaşmanın ardından sahibi bulacak. Müsabaka, ATV ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Süper Kupa finalinde Beşiktaş’ın rakibi Fraport TAV Antalyaspor

Ahmed Bin Ali Stadyumu

2020-2021 sezonunu Süper Lig’i ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak tamamlayan Beşiktaş, kupa finalindeki rakibi Fraport TAV Antalyaspor ile Katar’da karşı karşıya gelecek. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası finallerine de ev sahipliği yapacak başkent Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanacak final, bugün (5 Ocak) saat 20.45’te başlayacak. Müsabakayı, Halil Umut Meler yönetecek. 

Beşiktaş, Süper Kupa’yı ikinci kez müzesine götürmenin peşinde

Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş, Katar’da oynanacak Süper Kupa finalinde de mutlu sona ulaşmak istiyor. Siyah-beyazlılar, daha önce oynadığı beş finalin yalnızca bir tanesinde kupayı müzesine götürebildi. Ancak Beşiktaş’ta eksik futbolcuların fazlalığı can sıkıyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Önder Karaveli,  Fraport TAV Antalyaspor karşısında 11 futbolcusundan faydalanamayacak. Koronavirüse yakalandığı için Katar’a götürülmeyen Oğuzhan Özyakup’un yanı sıra Rachid Ghezzal’ın da test sonucu pozitif çıktı. Süper Kupa finaline götürülen Cezayirli yıldız, 10 gün boyunca Katar’da karantinada kalacak. Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Necip Uysal, Can Bozdoğan, Güven Yalçın, Salih Uçan, Mehmet Topal ve Serdar Saatçı, Süper Kupa finalinde takımlarını yalnız bırakacak. Mert Günok, Gökhan Töre ve Nkoudou ise sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Önder Karaveli: “Beşiktaş olarak geçen senenin hem lig hem de kupa sahibi olarak buradayız”

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanacak final maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Takımdaki eksiklerin altını çizen Karaveli, “Biz geçen senenin hem lig hem de kupa sahibi olarak buradayız. Yarın sahada bütün oyuncularımızla ve bütün gücümüzle Beşiktaş müzesine bir kupa daha katmak için sonuna kadar mücadele vereceğiz. Mehmet Topal, semptom gösterdi. Onu takımdan ayırdık. Sayılar yükselmeye başladı. Kolay bir durum değil Durumumuz oyunla ilgili bende hiç endişe yaratmıyor, oyuncularımda da endişe yaratmayacaktır” diye konuştu.

Fraport TAV Antalyaspor, ilk kupasının peşinde

Nuri Şahin’in takımın başına gelmesi ile çıkışa geçen Fraport TAV Antalyaspor, Beşiktaş’ı Katar’da mağlup ederek ilk Süper Kupası’nı kazanmayı hedefliyor. Tarihinde ilk kez Süper Kupa’da final heyecanı yaşayacak Akdeniz temsilcisinde bir futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıkarken, temaslı üç oyuncu da kadroya alınmadı. 

Nuri Şahin: ”Tek maçta kupa kazanmak motivasyon için yeterli”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, Beşiktaş ile oynanacak Süper Kupa finali öncesi Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Antalya şehrinin kupayı ne kadar istediğini bildiğini söyleyen Şahin, “Tek maçta kupa kazanmak motivasyon için yeterli. Ekstra bir motivasyon için ligdeki konum, Avrupa’daki konuma bakmaya gerek yok. Kupa finali bizim için çok büyük bir şans. Camianın, şehrin ne kadar kupayı istediğini biliyorum. Kendimden çok camia için bu kulüp için kupayı almak istiyorum. İnşallah, Allah nasip eder. Tabii ki favori Beşiktaş. Kalitesi ortada. Önder hocayla iyi bir çıkış yakaladılar. Güzel şeyler yapıyorlar. Açıklamalarını da oynattığı futbolu da beğeniyorum. Ama biz de hazırız kupaya. Camiamız rahat olsun. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz’‘ dedi.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.