Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsviçre ordusunda WhatsApp, Telegram ve Signal kullanımı yasaklandı

İsviçre ordusunda WhatApp, Telegram ve Signal gibi mesajlaşma uygulamalarının kullanılması güvenlik gerekçesiyle yasaklandı. Yetkililer, bu uygulamalar yerine personele İsviçre’nin yerel mesajlaşma uygulaması Threema’yı kullanma talimatı verdi.

Swiss Info adlı haber sitesinin haberine göre İsviçre ordusu, askerler arasındaki iç iletişimi daha güvenli hale getirmek için dünya genelinde yaygın olarak kullanılan WhatsApp, Signal ve Telegram uygulamalarını yasakladı. Bu uygulamalar yerine askerlerden İsviçre’nin yerel mesajlaşma uygulaması Threema’yı kullanmaları istendi.

Veri güvenliği politika değişikliğinin nedeni, bu mesajlaşma uygulamalarının Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) internetteki kişisel verilere erişimine imkan tanıyan CLOUD (Clarifying Lawful Overseas Use of Data) yasası kapsamında işletilmesi. Bu tür mobil uygulamaları kullananların kişisel verileri, bulut adı verilen disklerde yedekleniyor.

Ordu Sözcüsü Daniel Reist, “Personelimize İsviçre merkezli Threema’yı kullanmaları talimatını verdik çünkü bu uygulama ABD’li firmalar gibi CLOUD yasasına bağlı olarak çalışmıyor” dedi.

Meta firmasına ait WhatsApp, İsviçre’deki 16-64 yaş arası nüfusun yüzde 80’inde aktif olarak kullanılıyor. İsviçre tarafından geliştirilen Threema’nın ise dünya genelinde 10 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Kaynak: Swiss Info

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.