Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Kupa’da zafer Beşiktaş’ın 

Turkcell Süper Kupa finalinde heyecan Katar’da yaşandı. Beşiktaş, normal ve uzatma süresi 1-1’lik eşitlik ile sona eren karşılaşmada Fraport TAV Antalyaspor’u seri penaltı atışlarının ardından 4-2 mağlup etti ve kupayı ikinci kez müzesine götürdü. Siyah-beyazlılar, böylelikle tarihinde ilk defa bir sezonda Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı üst üste kazanarak üçleme yapmış oldu.

Süper Kupa Beşiktaş’ın

2020-2021 sezonunu Süper Lig’i ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak tamamlayan Beşiktaş, kupa finalindeki rakibi Fraport TAV Antalyaspor ile Katar’da karşı karşıya geldi. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası finallerine de ev sahipliği yapacak başkent Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanan finali, Halil Umut Meler yönetti. 

Karşılaşmanın ilk yarısında üstün bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, 33. dakikada Atiba Hutchinson’ın attığı gol ile soyunma odasına 1-0 önde gitti. Ancak Kanadalı yıldız, 74. dakikada kendi kalesine attığı gol ile Fraport TAV Antalyaspor’un maçta dengeyi sağlamasına neden oldu. Doha’daki finalin normal süresi 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. 

Uzatma devrelerinde de denge bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. 

Seri penaltı atışlarında Fraport TAV Antalyaspor adına topun başına geçen Güray Vural ve Hakan Özmert, meşin yuvarlağı filelere yollayan isimler oldu. Ancak Mustafa Erdilman ve Floranus’un penaltı vuruşlarından faydalanamaması, Beşiktaş’ı zafere taşıdı. Alex Teixeira, Michy Batshuayi, Atiba ve Domagoj Vida ile Fraport TAV Antalyaspor filelerini sarsan Beşiktaş, rakibini 4-2 mağlup ederek Süper Kupa’yı ikinci kez müzesine götürdü. Siyah-beyazlılar, böylelikle tarihinde ilk defa bir sezonda Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupayı üst üste kazanarak üçleme yapmış oldu.

Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasının özet görüntüleri:

Beşiktaş, Süper Kupa sevincini doyasıya yaşadı:

Atiba Hutchinson, Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanan karşılaşmada maçın oyuncusu seçildi:

Beşiktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Süper Kupa şampiyonluğunu kutladı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.