Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tecavüz suçlamaları ile yargılanan Benjamin Mendy İngiltere’nin en yüksek güvenlikli hapishanesine gönderildi

Uzun süredir tecavüz suçlamaları ile yargılanan Manchester City’de forma giyen Benjamin Mendy’nin hapishanesi değiştirildi. Fransız futbolcu, İngiltere’nin en yüksek güvenlikli hapishanesi olarak gösterilen Strangeways’e gönderildi.

Benjamin Mendy’yi zor günler bekliyor

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City’de forma giyen Benjamin Mendy’nin hakkındaki tecavüz suçlaması sayısı, geçen günlerde yediye çıkmıştı. Soruşturması devam ettiği için Manchester City tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Fransız futbolcu, 10 haftadır Liverpool’daki HMP Altcourse hapishanesinde gözaltında tutulmaya devam ediyordu. The Sun‘da yer alan habere göre, Mendy hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Mendy, İngiltere’nin en yüksek güvenlikli hapishanesi olarak gösterilen Strangeways Hapishanesi’ne nakledildi. Manchester şehrindeki hapishanede İngiltere’nin en azılı suçluları tutuluyor.

Öte yandan Mendy’nin 24 Ocak’ta yapılması planlanan duruşması, haziran ayının sonuna ertelendi.

Mendy hangi suçlamalar ile karşı karşıya?

Benjamin Mendy, 2020 Ekim ve 2021 Ağustos ayları arasında beş farklı kadına yönelik yedi tecavüz ve bir cinsel saldırı ile suçlanıyor. İddiaya göre olaylar, Mendy’nin Prestbury’deki evinde gerçekleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.