Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk vatandaşlığına geçiş şartlarına döviz ayarı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Türk Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte” değişikliğe gidildi. Değişikliğe göre yabancıya ev satışından elde edilecek döviz cinsi tutar bir banka aracılığıyla Merkez Bankası’na satılıp Türk Lirası’na (TL) dönüştürülecek. Yabancıların yatırım için bankada tutma zorunluluğunda olduğu miktar da TL’ye çevrilecek.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında (7 Ocak) yayımlanan düzenleme ile Türk vatandaşlığına geçiş şartlarında Türk Lirası’nı destekleyici düzenlemeye gidildi.

Yabancılar, en az 250 bin dolar tutarında ev alarak veya en az 500 bin dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yaparak Türk vatandaşlığı kazanabiliyorlardı. 

Yeni düzenlemeye göre vatandaşlık kazanmak için gerekli minimum Amerikan Doları tutarları, “Dolar karşılığı başka döviz” olarak tanımlandı.

Bu düzenlemeye göre dolar tutarındaki başka döviz kabul edilecek. 

Yönetmelikteki değişikliğe göre yabancılar gayrimenkul aldıklarında en az 250 bin dolar tutarında olacak ve bu gayrimenkul için dövizlerini Türk bankaları aracılığıyla Merkez Bankası’na satacak.

Yönetmelikte en az 500 bin dolar olarak tanımlanan “mevduatı Türk bankalarında tutma şartı” da değiştirilerek bu miktarın bankalar vasıtasıyla Merkez Bankası’nda bozdurulması şartı getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.