Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barbaros Şansal’ı darp eden 12 sanığa beraat

Barbaros Şansal’ın 2 Ocak 2017’de Atatürk Havalimanı’nda darp edilmesiyle ilgili davada karar çıktı. 12 sanığın beraat ettiği davada mahkeme, bir sanığa ise adli para cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilen “Terzi yamağı” Barbaros Şansal’ın Atatürk Havalimanı’nda darp edilmesiyle ilgili davanın karar duruşması bugün (7 Ocak) görüldü.

Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Barbaros Şansal katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme 12 sanık hakkında beraat ve düşme kararı verdi. Bir sanığın ise adli para cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Barbaros Şansal, iki sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçmişti.

Ne olmuştu?

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Barbaros Şansal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatılarak gözaltı kararı verilmişti.

2 Ocak 2017’de KKTC’den saat 22.50 sıralarında Atatürk Havalimanı’na getirilen Şansal, alanda darp edilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 şüpheli hakkında “basit yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.