Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA, yılın en iyi teknik direktörü adaylarını açıklandı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kadın ve erkek futbolunda yılın en iyi teknik direktörü adaylarını açıkladı. 

FIFA, kadın ve erkek futbolunda “Yılın En İyi Teknik Direktörü” ödülü için yarışacak adayların sayısının üçe düşürüldüğünü açıkladı. 17 Aralık’ta sona eren oylamanın ardından kadınlarda Lluis Cortes, Emma Hayes ve Sarina Wiegman, ilk üçte yer alan isimler oldu. Erkeklerde ise Pep Guardiola, Roberto Mancini ve Thomas Tuchel, listenin ilk üç sırasında yer aldı. Kadın ve erkek futbolunda yılın en iyi teknik direktörü ödülünün sahipleri, 17 Ocak tarihinde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek “FIFA En İyiler Ödülleri” töreninde belli olacak.  

Kadın futbolunda yılın en iyi teknik direktörü adayları

Lluis Cortes (İspanya) – Barcelona

Lluis Cortes önderliğindeki Barcelona, İsveç’in Göteborg şehrinde oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında Chelsea’yi 4-0 mağlup etmeyi başararak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. 35 yaşındaki teknik direktörün Barcelona’yı Avrupa’nın zirvesine taşıması, İspanya temsilcisinin gelecek yıllardaki performansı konusunda merak uyandırıyor.

Lluis Cortes’in Barcelona’sının Chelsea’yi 4-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1394065120423202825?s=20

Emma Hayes (İngiltere) – Chelsea

Emma Hayes yönetimindeki Chelsea, 2020-2021 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynamayı başardı. Maviler, aynı zamanda İngiltere Ligi’ni zirvede tamamlayarak taraftarlarını mutlu etti.

Sarina Wiegman (Hollanda) – İngiltere Milli Takımı

İngiltere Milli Takımı ile oldukça başarılı işlere imza atan Sarina Wiegman, takımının Letonya karşısında aldığı 20-0’lık galibiyet ile adından söz ettirdi. 

Yılın en iyi teknik direktörü adayları

Pep Guardiola (İspanya) – Manchester City

Pep Guardiola, Manchester City ile özlemini duyduğu UEFA Şampiyonlar Ligi kupasına geçen sezon çok yaklaştı. Ancak City, finalde Chelsea’ye mağlup olmaktan kurtulamadı. Öte yandan Guardiola’nın öğrencileri, Premier Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardı. 

Thomas Tuchel (Almanya) – Chelsea

2021 yılının başında Chelsea’nin başına geçen Thomas Tuchel, Maviler’de harika bir sezon geçirdi. Chelsea, Tuchel ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. 

Roberto Mancini (İtalya) – İtalya Milli Takımı

2021 yılı, Roberto Mancini için harika geçti. İtalya Milli Takımı ile 37 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak dünya rekoru kıran Mancini, bu süre zarfında EURO 2020’de de takımını zirveye taşıdı. 

Roberto Mancini’nin İtalya’sının İngiltere’yi yenerek EURO 2020’yi kazandığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.