Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kısa Film Uzun Etki” – Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu

Sabancı Vakfı “toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekme” hedefiyle düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın altıncısını koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi düzenleyecek. Jüride, Türkiye’den oyuncu Öykü Karayel ve sinema yazarı Melikşah Altuntaş, yurtdışından yönetmenler Michel Franco ve Blerta Basholli ile aktör Ingvar Sigurðsson yer alıyor.

Sabancı Vakfı, “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla düzenlediği ve toplumsal konularda farkındalık yaratmak için sanatın gücünden yararlanmayı hedeflediği Kısa Film Yarışması’nı 2016 yılında hayata geçirdi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri belli oldu.

Jüride Türkiye’den oyuncu Öykü Karayel ve sinema yazarı Melikşah Altuntaş, yurtdışından ise yönetmenler Michel Franco ve Blerta Basholli ile aktör Ingvar Sigurðsson yer alıyor.

Yarışmaya bu yıl ilk kez “sosyal etki jürisi” de eklendi. Sosyal etki jürisinde ise Evrim Kuran, Gamze Elibol ve Yörük Kurtaran bulunuyor.

Yarışmanın bu yılki kanaat önderi Agnieszka Holland. Holland paylaştığı video mesajında, genç sinemacılara şöyle seslendi: “Salgın bize, işlerimizde farklı bir yaklaşıma ihtiyacımız olduğunu, farklı şeylerin önemli olduğunu öğretti. Sahip olmanın ve üretimin daha önemsiz olduğunu, asıl önemsememiz gerekenlerin insanlar, gezegenimiz, hayvanlar olduğunu herkese öğretti.”

Yarışmanın teması: “Yeni Dünya, Yeni Meslekler”

Önceki yıllarda sırasıyla “Mülteci Kadınlar”, “Çocuk İşçiler”, “Ayrımcılık“, “Dijital Yalnızlık”, “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar” temalarını işleyen yarışmanın bu seneki teması “Yeni Dünyada, Yeni Meslekler” olarak belirlendi. Genç sinemacıları, yeni çalışma düzeninin getirebileceği fırsatlar ile güçlükleri beyaz perdeye taşımaya davet eden tema, değişen mesleklerin hayatımıza etkilerini sanat aracılığıyla gündeme getirme isteğiyle ortaya çıktı.

Yarışmada finale kalan filmler ve yönetmenleri şöyle:

Öğretmen (Arda Meriç Kırım), Beta 2.0 (Deniz Altun), Sufle (Efe Tuncay), Kırmızı Elbise (Emre Sezgin), Olmak ya da Olmamak (Fatih Korgan), Korkuluk (İbrahim Mutlu Erdemir), Kadraja Girmeyen Pandemi (Kenan Olpak), Kovuk (Mustafa Büyükbayram), Revize (Mustafa Yaşar), Yâren (Said Sakıp Demir), Çamur (Simge Tunç), Ziyaretçi (Zafer Geyikçi)

“Değişen İklimler Değişen Hayatlar’ temasıyla geçtiğimiz yıl çevrimiçi düzenlenen yarışma yine çevrimiçi devam edecek. Yeni sinemacıların yetişmesine destek olmayı hedefleyen Sabancı Vakfı, yarışmaya başvuran eser sahipleri ile sinema ve televizyon dünyasından isimleri de bir araya getiriyor.

Ödüller sahiplerine 12 Ocak’ta verilecek. Ödül töreni Sabancı Vakfı YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.