Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci devre heyecanı başlıyor: Lider Trabzonspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısında – Fenerbahçe’nin konuğu Adana Demirspor

Süper Lig’de ikinci devre, bugün (7 Ocak) oynanacak Trabzonspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşması ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor, perdeyi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçıyla açıyor

Trabzonspor, bugün (7 Ocak) Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Fırat Aydınus yönetecek.

Sezonun ilk yarısını Medipol Başakşehir beraberliği ile kapatan Trabzonspor, ligde oynadığı 19 karşılaşmada topladığı 46 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 36 gol atarken kalesinde ise yalnızca 14 gol gördü.

Trabzonspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u sahasında yenerek şampiyonluk yürüyüşüne devam etmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son altı lig maçını da kazandı. Trabzonspor, aynı zamanda ligde evinde oynadığı son 15 karşılaşmada 10 galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Medipol Başakşehir’den Edin Visca’yı transfer ederek gücüne güç katan Abdullah Avcı’nın ekibi, son dört iç saha maçında kalesini gole kapatmayı başardı. 

Küme düşme hattında yer alan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise ligde oynadığı 19 karşılaşmada yalnızca 15 puan toplayabildi. Sarı-kırmızılılar, ligde dokuz maçtır kazanamıyor. 

Galatasaray, sahasında GZT Giresunspor’u ağırlayacak

Galatasaray, yarın (8 Ocak) GZT Giresunspor ile karşı karşıya gelecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Arda Kardeşler yönetecek.

Yaşadığı puan kayıpları ile tarihinin en kötü günlerinden geçen Galatasaray, ligde oynadığı 19 karşılaşmada yedi galibiyet, altı beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Fatih Terim’in ekibi, lider Trabzonspor’un 19 puan gerisinde 10. sırada yer alıyor

Galatasaray, ilk devrenin son maçında Fraport-TAV Antalyaspor’u mağlup ederek moral buldu. GZT Giresunspor’u da yenerek çıkışına devam etmeyi amaçlayan sarı-kırmızılılar, lig tarihinde rakibini üst üste iki kez mağlup etmeyi başaramadı. Galatasaray, aynı zamanda 2021 yılının Ekim ayından bu yana üst üste iki galibiyet alamadı. Öte yandan Fatih Terim, Galatasaray’ın ligde attığı son 10 golün yarısında pay sahibi olan Kerem Aktürkoğlu’ndan GZT Giresunspor karşısında faydalanamayacak. Kerem sarı kart cezalısı.  

GZT Giresunspor ise sezonun ilk yarısını topladığı 22 puan ile 14. sırada noktaladı. Deplasmanda oynadığı son beş lig maçında bir kez sahadan mutlu ayrılan Karadeniz temsilcisi, Galatasaray karşısında sürpriz yapmayı hedefleyecek. 

Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanında

Beşiktaş, 9 Ocak Pazar günü Çaykur Rizespor deplasmanına çıkacak. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Alper Ulusoy yönetecek.

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra takımı Önder Karaveli’ye emanet eden Beşiktaş, son dört haftada yedi puan topladı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 19 karşılaşmada ise topladığı 28 puan ile lider Trabzonspor’un 18 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor. 

Ligin ilk devresini İttifak Holding Konyaspor mağlubiyeti ile kapatan Beşiktaş, Süper Kupa finalinde Fraport-TAV Antalyaspor’u mağlup ederek moral buldu. Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor’u da yenerek Süper Lig’de iddialı konuma gelmek istiyor. Beşiktaş, rakibi ile oynadığı son dokuz lig maçında sekiz galibiyet ve bir beraberlik aldı. Ancak Beşiktaş, deplasmanda yedi maçtır galip gelemeyerek kötü bir görüntü çizdi. Öte yandan siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor maçı öncesi koronavirüs vakaları ile boğuşmak zorunda kaldı. Kulüpten bugün (7 Ocak) yapılan açıklamada; Önder Karaveli ve üç futbolcunun koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı kamuoyuna duyurdu.

Sezonun ilk devresini Gaziantep FK yenilgisi ile kapatan Çaykur Rizespor ise küme düşme hattının hemen üzerinde yer alıyor. Karadeniz temsilcisinin Beşiktaş’a karşı ise şansı tutmuyor. Yeşil-mavililer, rakibini 2006-2007 sezonundan bu yana mağlup etmeyi başaramadı. Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, iç sahada ise iyi bir performans ortaya koyuyor. Çaykur Rizespor, sahasında oynadığı son altı lig maçında 15 puan topladı. 

Haftanın maçında Fenerbahçe’nin konuğu Adana Demirspor

Fenerbahçe, 10 Ocak Pazartesi günü Adana Demirspor ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Halil Umut Meler yönetecek.

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı iki maçta dört puan topladı. Fenerbahçe, ligde oynadığı 19 karşılaşmada dokuz galibiyet, beş beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Sarı-lacivertliler, lider Trabzonspor’un 14 puan gerisinde dördüncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibini konuk ettiği son dokuz lig maçını da kazandı. Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı ise 1-0’lık skor ile kazanmayı başarmıştı. Fenerbahçe’nin Adana Demirspor maçındaki en büyük kozu ise Mesut Özil olacak. Yıldız futbolcu, attığı yedi gol ile Fenerbahçe’nin ligdeki en golcü futbolcusu konumunda. 

Sezonun ilk yarısında harikalar yaratan Adana Demirspor, son dört karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Vincenzo Montella’nın öğrencileri, ligde oynadığı 19 karşılaşmada sekiz galibiyet, altı beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Akdeniz temsilcisinde Yunus Akgün yükselen formu ile göz dolduruyor. Genç yıldız adayı, son üç lig maçında iki gol ve üç asiste imza atarak toplam beş gole doğrudan katkı sağladı. 

Süper Lig’in 20. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

7 Ocak Cuma

Trabzonspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

8 Ocak Cumartesi

Gaziantep FK-VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir

Galatasaray-GZT Giresunspor

9 Ocak Pazar

İttifak Holding Konyaspor-Demir Grup Sivasspor

Göztepe-Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor-Altay

Çaykur Rizespor-Beşiktaş

10 Ocak Pazartesi

Fenerbahçe-Adana Demirspor

Süper Lig’in 20. haftası öncesinde puan durumu şöyle:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.