Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA, yılın en iyi futbolcusu adaylarını açıkladı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kadın ve erkek futbolunda yılın en iyi futbolcusu adaylarını açıkladı. 

FIFA, kadın ve erkek futbolunda “Yılın En İyi Futbolcusu” ödülü için yarışacak adayların sayısını 11’den üçe indirdi. 17 Aralık’ta sona eren oylamanın ardından kadınlarda Jennifer Hermoso, Alexia Putellas ve Samantha Kerr, ilk üçte yer alan isimler oldu. Erkeklerde ise Robert Lewandowski, Lionel Messi ve Mohamed Salah, listenin ilk üç sırasında yer aldı. Kadın ve erkek futbolunda yılın en iyi futbolcusu ödülünün sahipleri, 17 Ocak tarihinde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek “FIFA En İyiler Ödülleri” töreninde belli olacak.  

Kadın futbolunda yılın en iyi futbolcusu adayları

Jennifer Hermoso (İspanya) – Barcelona

Barcelona forması giyen Jennifer Hermoso, 2020-2021 sezonunda takımı ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. 31 yaşındaki İspanyol yıldız, Devler Ligi’nde attığı altı gol ile Chelsea’den Fran Kirby ile birlikte turnuvanın en golcü iki isminden biri oldu. 

Alexia Putellas (İspanya) – Barcelona

Alexia Putellas da tıpkı Jennifer Hermoso gibi Barcelona ile 2020-2021 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Putellas, performansı ile Ballon d’Or ödülünü de kazanmayı başarmıştı ve en son 1960 yılında Barcelona Erkek Futbol Takımı’nın futbolcusu Luis Suarez’in aldığı ödülü yıllar sonra İspanya’ya getirmişti. 

Samantha Kerr (Avustralya) – Chelsea

Avustralya Milli Takımı’nın kaptanı ve Chelsea’nin yıldız ismi Samantha Kerr, 2020-2021 sezonuna damga vuran performansların altına imza attı. Kerr, Olimpiyat Oyunları’nda attığı goller ile Avustralya Milli Takımı’nın tarihindeki en golcü isim olmayı başardı. Yıldız futbolcu, aynı zamanda İngiltere Ligi’nin de en skorer ismi oldu ve Altın Ayakkabı ödülünü kazandı. 

Erkek futbolunda yılın en iyi futbolcusu adayları

Robert Lewandowski (Polonya) – Bayern Münih

Ballon d’Or ödülünü Lionel Messi’ye kaptırarak hayal kırıklığı yaşayan Robert Lewandowski, FIFA tarafından verilen ”Yılın en iyi futbolcusu” ödülünü kazanmayı amaçlıyor. Bayern Münih ile Almanya Bundesliga’yı kazanan Polonyalı yıldız, 2020-2021 sezonunda attığı 41 gol ile Gerd Müller’in 1971-72 sezonundan beri kırılamayan rekorunu tarihe gömen isim olarak kayıtlara geçti. 

Lionel Messi (Arjantin) – Paris Saint-Germain

2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ve 2019 yıllarının ardından 2021 yılında da Ballon d’Or’u kazanarak rekoru geliştirmeye devam eden Lionel Messi, 2020-2021 sezonunda Arjantin Milli Takımı ile Copa America’da mutlu sona ulaştı. Arjantinli yıldız, COPA Amerika’nın en iyi oyuncusu seçilirken aynı zamanda gol ve asist krallıklarında da zirvede yer aldı. Öte yandan Messi, PSG’ye transfer olmadan önceki kulübü Barcelona’da sezon boyunca çıktığı 47 karşılaşmada 38 gol atıp 12 asist yaptı.

Mohamed Salah (Mısır) – Liverpool

Liverpool ile harikalar yaratan Mohamed Salah, 2020-2021 sezonunda attığı 31 gol ile takımını sırtladı. Mısırlı yıldız, bu sezon ise performansını zirveye çıkarmış durumda. Salah, oynadığı 26 karşılaşmada 23 gol atıp 10 da asist yaptı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler