Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Metin Göktepe öldürülüşünün 26. yıldönümünde mezarı başında anıldı

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, öldürülüşünün 26’ncı yılında İstanbul Esenler’deki mezarı başında anıldı.

Metin Göktepe için İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan Kemer Mezarlığı’nda düzenlenen törene ailesi, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, CHP yöneticileri, TİP İstanbul Milletvekili Gazeteci Ahmet Şık, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

“Metin Göktepe ölümsüzdür”, “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor”, “İnadına hepimiz birer Metin’iz”, “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”, “Metinler ölmez Evrensel susmaz” dövizleri taşındı.

Anma töreninde konuşan Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, “Bugün yine Metin ile buluşmaya geldik. 26 yıl önce şu saatlerde Metin öldürülmüş tutsakların cenazesini izlemek üzere hâlâ yaşıyordu. Ne yazık ki gözaltına alınıp katledildi. Bugün burada olmanız çok kıymetli. Metin’i unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Ne olmuştu?

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.