Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Emre Bilgili görevden alındı, yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili görevden alındı. Bilgili’nin yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı.

Nazif Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili görevden alındı.

Bilgili’nin yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı.

Nazif Yılmaz kimdir?

Nazif Yılmaz, 1971 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini 1988 yılında Develi İmam Hatip Lisesi´nde, lisans eğitimini 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’nda tamamlayan Yılmaz, doktora çalışmasını ise Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda “İmam Hatip Liselerinde Kur´an-ı Kerim Öğretiminde Yeni Yöntemler ve Materyal Kullanımı” başlıklı tezi ile Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yaptı. Yılmaz, 2 Ocak 2014’ten bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.