Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci devre heyecanı başladı: Trabzonspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u tek gol ile geçti

Süper Lig’de ikinci devre, dün (7 Ocak) oynanan Trabzonspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşması ile başladı. Bordo-mavililer, rakibini Andreas Cornelius’un attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. 

Trabzonspor, 2022’ye galibiyet ile başladı

Trabzonspor, dün (7 Ocak) Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’ndaki karşılaşma, oldukça yavaş bir tempoda başladı. Ancak Trabzonspor, maçtaki ilk tehlikeli atağında fileleri sarsarak stadı dolduran taraftarlarını ayağa kaldırmayı başardı. Anthony Nwakaeme’nin soldan açtığı ortada top ile buluşan Andreas Cornelius, sol ayağıyla yaptığı vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti. Son yedi isabetli şutunda yedinci golünü kaydeden Danimarkalı santrfor, Trabzonspor’un 2022 yılındaki ilk golünü de atmış oldu. İlk yarının kalan dakikalarında Trabzonspor, Abdülkadir Ömür, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise Kubilay Kanatsızkuş ile net gol fırsatlarından faydalanamadı. Trabzonspor, soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Trabzonspor, maçın ikinci yarısında da üstün bir futbol ortaya koymaya devam etti. Sarı-kırmızılıları kalesine yaklaştırmayarak skor üstünlüğünü koruyan bordo-mavililer, karşılaşmadan 1-0’lık galibiyet ile ayrıldı ve liderliğini sürdürdü. 

Trabzonspor’un Öznur Kablo Yeni Malatyaspor galibiyeti paylaşımı:

Trabzonspor’un Süper Lig’de attığı son dört golün sahibi olan Andreas Cornelius, ligde çektiği son yedi isabetli şutta da rakip fileleri havalandırdı. (OPTA)

Trabzonspor’un başında görev yaptığı son beş iç saha maçında kalesini gole kapatan Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinin en uzun serisini yakaladı. (OPTA)

Süper Lig tarihinde ilk kez bir maçı isabetli şut çekemeden tamamlayan Yeni Malatyaspor, aynı zamanda bu sezon Trabzonspor kalesine isabetli şut gönderemeyen ilk takım oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 20. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

8 Ocak Cumartesi

Gaziantep FK-VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir

Galatasaray-GZT Giresunspor

9 Ocak Pazar

İttifak Holding Konyaspor-Demir Grup Sivasspor

Göztepe-Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor-Altay

Çaykur Rizespor-Beşiktaş

10 Ocak Pazartesi

Fenerbahçe-Adana Demirspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.